İşte Galatasaray'ın derbi planı

İşte Galatasaray'ın derbi planı

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Jan Olde Riekerink’in derbi planı belli oldu.

Aslan’ın yeni teknik patronu Riekerink, dün sabahki idmanda takımına derbi provası yaptırdı. Umut’u kızağa çekip, Poldi’yi öne süren Hollandalı, Emre Çolak’ı 11’e monte ediyor. Hücum planı ise tamamen Sneijder merkezli olacak. Yasin de yıldız futbolcuya yakın oynayacak.

Sarı-Kırmızılı ekip, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan idmanda, Fenerbahçe maçının taktik provasını gerçekleştirdi.

Hollandalı çalıştırıcının, as takımda Umut Bulut’un yerine Podolski’yi ileri uçta denediği, sürpriz olarak da Emre Çolak’ı ilk 11’e monte ettiği belirtildi. Hücum hattının merkezinde ise Sneijder olacak. Yıldız futbolcu, serbest rolde sahaya çıkıp, Galatasaray’ın ataklarını yönlendirecek. Ayrıca Yasin Öztekin’in de, Sneijder’e yakın oynarak, onun ara paslarından ve boşalttığı alanlardan yararlanmaya çalışacak. Riekerink’in orta saha kurgusu da, takımın eski hocası Mustafa Denizli’nin tercihlerini anımsatıyor.

Chedjou yine ön libero

Orta alandaki savunma direncini artırmayı hedefleyen Riekerink, Chedjou’yu ön libero olarak kullanacak. Kamerunlu futbolcuya yine kaptan Selçuk İnan eşlik edecek. Defans dörtlüsünde de değişiklikler göze çarpıyor. Sabri’nin sakatlığında Linnes’i ilk planda düşünmeyen Hollandalı hoca, Denayer’i sağ beke çekerken, cezalı Olcan’ın yokluğunda sol beki Carole’e emanet edecek. Göbekte ise Hakan Balta ve Semih’in oynaması bekleniyor. Sakatlığını atlatan Muslera da ilk 11’de görev yapacak.

Fanatik