Kilit isim Mehmet Topal

Kilit isim Mehmet Topal

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, oyuncularını yakından tanımaya başladı.

25 Haziran tarihinden bu yana oyuncularıyla beraber olan ve onları hem sahada, hem de geçen sezonun kasetlerinden izleyen tecrübeli çalıştırıcı, orta sahada kilit isim olarak Mehmet Topal’ı seçti.
 
Pereira, düşündüğü çift forvetli sistemde de 4-2-3-1 diziliminde de orta alanın merkezinde Mehmet Topal’ı düşünüyor. Milli futbolcuyla antrenmanlarda yakından ilgilenen ve hata yaptığında da olumlu bir hareket gösterdiğinde de reaksiyon veren 46 yaşındaki teknik adam, orta saha düzenini buna göre kurmayı planlıyor.

Mehmet Topal’ın yanına Porto’dan yakından bildiği Raul Meireles ve Josef de Souza’yı yerleştirmeyi düşünen Vitor Pereira, böylece sistemini bilen isimlerle sorun yaşamamak istiyor.

Yabancı elemesi

Fenerbahçe’de arka arkaya patlayan transfer bombalarının ardından yabancı sayısı gündeme geldi. Kadrosunda istediği kadar yabancı bulundurabilen ancak sadece 14’ünü kullanabilen sarı-lacivertliler, sınırın aşılması halinde bir değerlendirme yapacak. Nani, Fabiano, Josef ve Abdoulaye Ba’dan sonra kadrosunda 15 yabancısı olan sarı-lacivertlilerde bazı isimlerle yollar ayrılacak.

Kamp performansına göre bir durum değerlendirmesi yapacak teknik direktör Vitor Pereira ile Sportif Direktör Giuliano Terraneo kimlerin gideceğine karar verecek. Şu anda karar vermenin erken olduğunu düşünen Pereira’nın yine de kafasında bazı isimler olduğu belirtildi. İyi niyetli olmalarına karşın verim sağlayamayan Holmen ile Krasic’in şu anda en zayıf halkalar oldukları ifade edildi. Aynı şekilde Emenike’nin de Van Persie’nin gelmesi halinde gideceği kaydedildi.