Leiva en geç yarın geliyor

Leiva en geç yarın geliyor

Beşiktaş, orta saha transferinde mutlu sona ulaştı...

VELİ Kavlak ve Tolgay Arslan’ın şanssız sakatlıkları üzerine orta saha arayışlarına hız veren, önce Ozan Tufan ardından da Gökhan İnler’i elinden kaçıran Beşiktaş, sonunda bombayı patlattı. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu üzerine bir süredir yurt dışında çeşitli futbolcularla dirsek temasında bulunan siyah-beyazlılar, Liverpool’un 28 yaşındaki yıldızı Lucas Leiva’yı resmen kadrosuna kattı.
 
2011 yılından beri Ada’da top koşturan defansif orta sahayı 7 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu ile 1 yıllığına kiralayan yönetim, oyuncuya da bu sezon için 1.7 milyon Euro garanti ücret verecek.
 
BEŞİKTAŞ’A KARŞI OYNAYAMADI
 
BİR aksilik çıkmazsa yarın İstanbul’a gelecek olan Brezilyalı futbolcu, önce sağlık kontrollerinden geçecek. Hemen ardından kendisini siyah-beyazlı renklere katacak resmi sözleşmeye imza atacak olan Leiva, böylelikle Kartal’ın Ramon Motta ve Rhodolfo’dan sonraki 3. Sambacı’sı olacak.
 
İNGİLİZ devinin 2007-08 sezonunda 10 milyon Euro gibi astronomik sayılabilecek bonservis bedeli ödeyerek Brezilya temsilcisi Gremio’dan satın aldığı futbolcu, geçen sezon 32 resmi karşılaşmada görev yaptı. Sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile Liverpool arasında oynanan ve nefesleri kesen UEFA Avrupa Ligi eşleşmesinde görev yapamayan Leiva, 22 kez de Brezilya Milli Takımı formasını terletme başarısı gösterdi.

Vatan