Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Sağlam istifa etti

Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Sağlam istifa etti

Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Sağlam dönemi iki gün sürdü. Sağlam, istifasını sundu.

Kırmızı-lacivertli ekiple 2 gün önce 1 yılı opsiyonlu 1,5 yıllık  sözleşme imzalayan Sağlam, futbolcularla sadece bir antrenmana çıkarken, hiçbir  resmi maçta takımın başında bulunmadan görevinden ayrılma kararı aldı.
 
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Nurullah Sağlam'ın görevini bıraktığını ancak ikna etmek için  kendisine ulaşmaya çalıştığı söyledi.
 
Sağlam'ın haklı tarafının bulunduğu ifade eden Çalışkan, "Sağlam bana  'tamamen dağılmış takımı dışarıdan topluyorum. Kondisyon yok. Koş dediğim adam  elini bacağına atıyor, sakatım diyor' dedi. Yani haklı tarafı var adamın.  Hakikaten hangi futbolcuyu çağırsam zamanı dolmuş, serbest kalmış. Adamın  parasını veriyoruz rica minnet sahaya sürüyoruz. Para verilmemiş herkes serbest  kalmış, bilmem ne olmuş. Daha yabancıları pazartesi aradık gelin diye. Çocukların  hiçbirisi para pul almamış" diye konuştu.
 
Çalışkan, "Nurullah Sağlam'ın istifa nedeni, takımın iyi kamp  yapmaması, kondisyonunun olmaması, futbolcuların birçoğunun serbest kalmış olması  ve parasını almaması" dedi.
 
Kendisinin de 3 gün önce başkan olduğunu anımsatan Çalışkan, şu  ifadeleri kullandı:
 
"Ben de göreve yeni geldim. Vallahi daha evime, işime gidemedim.  Federasyonu arıyorsun borç, eski hocalara borç, eski futbolculara borç, bankaya  borç, yöneticiye borç, vergi dairesine borç, her yere borç var. Bu kadar çok yer  olunca 10 kişiyle uğraşacağımıza şimdi 100 kişiyle uğraşıyoruz."
 
"Mevcut  şartlarla başarabileceğime inanmadığım için...'
 
Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük görevini  bırakan Nurullah Sağlam, mevcut şartlarda başarabileceğine inanmadığı için görevi  bıraktığını açıkladı.
 
Sağlam, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  kulüp başkanı ve tüm camiadan özür diledi.
 
Yönetim kuruluna, Mersin İdmanyurdu takımına ve camiasına yürekten  başarı dileyen Sağlam, "Mevcut şartlarla başarabileceğime inanmadığım için göreve  başlamama kararı aldım" ifadelerini kullandı.