Muslera’nın geleceği belli oldu

Muslera’nın geleceği belli oldu
Güncelleme:

Galatasaray yönetimi sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan kulübün efsane kale bekçisi Fernando Muslera için kararını verdi.

Galatasaray kalesinin değişmez ismi olan Fernando Muslera, 2011 yılında İtalyan ekibi Lazio’dan transfer olmuştu. 12 yıldır sarı kırmızılı takımın kalesini koruyan Muslera, 6 Süper Lig, 5 Süper Kupa ve 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayarak taraftarın sevgisini kazandı.

Bu sezona da iyi başlayan 37 yaşındaki Uruguaylı eldiven, gösterdiği performansla Galatasaraylıların takdirini kazandı. Sakatlık yaşamadığı sürece ilk 11’in değişmez ismi olacak olan Muslera’nın sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, bu konuda geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, “Muslera 13 yıldır bu takımda. Galatasaray tarihinin en önemli figürlerinden biri. Geçen sene de gördük. Bu sene son sene” ifadelerini kullanırken yeni bir gelişme yaşandı.

Takvim’in haberine göre Galatasaray yönetimi, devre arasında Muslera’ya 1+1 yıllık yeni sözleşme teklif edecek. Futbolcunun 2.5 milyon euro olacak maaşı da aşağı çekilecek.

Transfermarkt’a göre güncel değeri 1.3 milyon euro olarak gösterilen Muslera, Galatasaray formasıyla çıktığı 465 maçta 494 gol yedi, 167 maçta ise kalesini gole kapattı.