Podolski teşhisi koydu ! Çöküşün sebebi...

Podolski teşhisi koydu ! Çöküşün sebebi...

Podolski, takım halinde daha fazla hücumu düşünmek zorunda olduklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı oyuncu kalan maçları kazanmak için ofansif futbol oynamaları gerektiğini söyledi, “Bu elbette sadece benim bireysel çabam ile olacak bir şey değil. Takım olarak hücuma çıkarsak daha etkin oluruz” dedi.

Galatasaray’ın Alman oyuncusu Lukas Podolski önceki akşam golsüz biten Fenerbahçe derbisinin ardından Türk Telekom Arena’da basın mensuplarıyla sohbet etti. Spor Toto Süper Lig’deki son 10 maçta sadece 1 galibiyet almalarını değerlendiren tecrübeli yıldız daha fazla hücum futbolu oynamaları gerektiğinin altını çizdi.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Fenerbahçe ile berabere kaldıkları için değil, iyi mücadele ettikeri için mutlu olabileceklerini vurgularken, hücum konusunda geride olduklarını söyledi. Takım halinde hücumu daha fazla düşünmeleri gerektiğini kaydeden Podolski, “Kazanmak için daha çok hücuma çıkmak ve pozisyon üretmek zorundayız. Bu elbette sadece benim bireysel çabam ile olacak bir şey değil. Takım olarak hücuma çıkarsak daha etkin oluruz” diye konuştu.

Alman futbolcu, savunma-orta alan ve hücum arasındaki koordinasyonu iyi yapmaları gerektiğini ifade ederken, hatlar arasındaki mesafeleri kısaltmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe derbisinde 90 dakika sahada kalan Lukas Podolski dev karşılaşmayı rakip kaleye şut atamadan bitirdi. İlk devre ağlarla buluşan bir vuruşu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmayan Alman futbolcu, 26 pas verirken, 17 kez isabet sağladı.

Milliyet