Selçuk Şahin oyuna neden girdi ?

Selçuk Şahin oyuna neden girdi ?

Mersin İdman Yurdu maçında Diego Ribas'ı oyundan çıkardığı için yine eleştirilen İsmail Kartal'ın gerekçeleri...

1- Yorgun olan Caner Erkin’in ileri çıkışlarında arkayı kapatması planlandı.
2- Egemen ve Bruno Alves hücuma gittiğinde rakibin ani ataklarını önleyecekti.
3- Uzaktan şut denemeye başlayan Mersin forvetlerine yakın oynaması istendi.
4- Kötü oynayan Diego’nun yerine Emre’nin öne çıkması için tercih edildi.

Mersin İdmanyurdu maçının son dakikalarına golsüz girilirken Fenerbahçe’de şampiyonluk umutları da tüketmek üzereydi. Skora ve oynanan futbola tepkili olan sarı-lacivertli taraftarlar, 87. dakikada Diego’nun yerine Selçuk’un oyuna girmesiyle daha da çileden çıktı.

Takımın gole ihtiyacı varken, hem de rakip 10 kişi ile mücadele ederken Diego’nun çıkmasına, hele hele Selçuk tercihine kimse bir anlam veremedi. Ancak Teknik Direktör İsmail Kartal’ın bu hamlesi sonrası daha önde oynamaya başlayan ve Diego’nun pozisyonuna geçen Emre golü buldu ve sarı-lacivertli ekibi şampiyonluk yarışının içinde tuttu.

Peki tam olarak İsmail Kartal ve ekibi bu hamleyi yaparken neyi düşünmüştü? Fenerbahçe’nin galibiyeti kadar bu değişiklik de bir hayli konuşuldu ve tartışıldı. Kartal ve ekibinin gerekçelerine Milliyet ulaştı. İşte bu kararın sebepleri:

1- Eksik oynadığı için Mersin İdmanyurdu uzaktan şutlarla gol bulmayı hedefliyordu. Selçuk’un girişi ile buraya bir önlem alındı. Çünkü gol ararken yenilecek bir gol işin tamamen bitmesi anlamına geliyordu.

2- Alves ve Egemen’in hava toplarına daha rahat çıkışı hedeflendi. Böylelikle ani bir atak şansı Selçuk’un oyunda olmasıyla daha kolay önlenecekti.

3- Hücuma çıkan Caner iyice yorulmuştu ve geriye dönüşlerde zorlanıyordu. Onun da açıklarını Selçuk kapatabilirdi.

4- Diego çok kötüydü. Oyunu tek değiştirebilecek isim Emre de Diego’nun arkasında kaldı. Selçuk’un girişi ile Emre daha önde oynamaya başladı.

Milliyet