Sosa’nın yerine iki aday

Sosa’nın yerine iki aday

Beşiktaş, Sosa'ynın ayrılığı kesinleşirse yerine gelecek ismi belirledi.

Beşiktaş, Jose Sosa krizini çözmek için uğraşadursun alternatifleri de belirleniyor.

Arjantinli yıldızı Jose Sosa’nın beklenmeyen ayrılık kararına karşı hazırlıksız yakalanmak istemeyen siyah-beyazlılarda öne çıkan isimler Sporting’den Bryan Ruiz ve Dinamo Kiev’den Younes Belhanda… Daha önce de Beşiktaş’la ismi anılan iki yıldız futbolcu için araştırmalara başlandı. Milan’ın 4 milyon Euro’luk teklifini geri çeviren ve en az 8 milyon Euro bekleyen siyah-beyazlı yönetim, gelecek paraya göre seçimini yapacak.

Eğer Milan’dan Sosa için gelecek para Beşiktaş’ın istediği düzeyde olursa Ruiz’in tapusu alınmaya çalışılacak. Sporting ile 2018’e kadar kontratı bulunan 30 yaşındaki futbolcu, geçen yıl çok başarılı bir sezon geçirmişti. 46 resmi maçta 13 gol-15 asist üreten Kosta Rikalı için konuşulan bonservis ücreti 3-4 milyon Euro arasında. Ruiz, hem sol kanat hem de forvet arkası pozisyonlarda oynayabiliyor. Tecrübeli isim, geçen sezon Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’la oynadıkları iki karşılaşmada toplam 2 gol-1 asistle yıldızlaşmıştı.

KİRALIK ÇÖZÜM YOUNES BELHANDA

Belhanda ise Beşiktaş’ın kiralık çözümü. Kulüp kısa vadeli bir alternatife yönelirse 26 yaşındaki Faslı 10 numarayı 1 yıllığına kiralamayı seçebilir. Yüksek maliyeti nedeniyle Fenerbahçe’nin de geri adım attığı Belhanda, geçen sezonun ilk yarısını Dinamo Kiev’de ikinci devresini ise Schalke 04’te geçirdi. İki takımdaki toplam 41 resmi maçında 2 gol atıp 4 asist yapan yıldız ismin kariyerine Ukrayna’da devam etmeyi düşünmediği biliniyor. Kiev ise oyuncu için kapıyı 6 milyon Euro’dan açıyor.

AMK Gazetesi