Trabzonspor'dan muhteşem geri dönüş

Güncelleme:

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti.

Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor, ilk yarısını yenik tamamladığı Gençlerbirliği maçını 3-1 kazanmayı bildi. Trabzonspor altyapısından yetişen genç futbolcular Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı, maçtaki asistleri yaparak takımlarının galibiyetine katkı sağladılar.

Trabzonspor maçın başında yediği şok golle adeta maça 1-0 mağlup başladı. Sosa’nın forvet arkasına geçmesi ile kanada atılan Yusuf Yazıcı, geçmiş haftalardaki performansından uzak bir ilk yarı geçirdi. Bu da Trabzonspor’un gol pozisyonu üretmesine engel oldu. İlk yarıda tehlikeli hızlı ataklar geliştiren Gençlerbirliği, ikinci golü bulamadı.

Devre arasının ardından Ersun Yanal, radikal bir değişiklik yaparak savunmadan oyuncu çıkartarak sağ açık oynayan Abdülkadir Ömür’ü oyuna aldı. Sosa’yı orta sahanın ortasına, Yusuf Yazıcı’yı da yeniden forvet arkasına çeken Ersun Yanal, takımının oyuna hükmetmesini sağladı. İkinci yarı Gençlerbirliği’ni sahasından çıkarmayan ve maçı tek kaleye çeviren Trabzonspor, aradığı golü de erken buldu. Olcay Şahan’ın golünün asistini yapan Abdülkadir Ömür, hem takımı hücumda canlandırması hem de etkili oyunu ile taraftarladan alkış aldı.

Uzun süre berabere giden maçta Ersun Yanal’ın Rodallega hamlesi de sonuç verdi. Tıpkı Abdülkadir Ömür gibi Trabzonspor altyapısından yetişmiş olan Yusuf Yazıcı’nın ortasına şık bir vuruşla ağlara gönderen Rodallega, takımını öne geçirmeyi başardı. Son sözü ile oyuna maçın sonda dakikalarında giren Onazi söyledi. Farkı ikiye çıkaran Onazi, takımını da rahatlatan isim oldu.

Seçiniz...