Varsa yoksa Mandanda !

Varsa yoksa Mandanda !

Fenerbahçe’de Marsilya’nın kalesini koruyan Steve Mandanda’nın ismi gün geçtikçe daha da ağırlık kazanıyor.

Çalışmalarını kulübü ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Steve Mandanda üzerinde yoğunlaştıran sportif direktör Giuliano Terraneo, idari menajer Hasan Çetinkaya ile Fransa’ya gidip pazarlıklara başlayacak

SÖZLEŞMESİ biten Mert Günok’u mektupla teşekkür ederek takımdan yollayan ve Volkan Demirel’in eleştirilen performansından dolayı yabancı kaleci arayışlarına hızlı giren F.Bahçe’de Marsilya’nın kalesini koruyan Steve Mandanda’nın ismi gün geçtikçe daha da ağırlık kazanıyor. Volkan Demirel’le rekabet edebilecek özelliklere de sahip bir kaleci arayan İtalyan sportif direktör Giuliano Terraneo, bu yüzden Mandanda isminde yoğunlaştı.

PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON EURO
FRANSIZ asıllı Kongolu kaleci özellikle ailede yetişen kalecilerin en büyüğü olarak öne çıkan bir isim. 30 yaşında olan tecrübeli kalecinin 2016’da biten sözleşmesinden dolayı yüksek bir maliyeti bulunuyor. Transfermarkt’a göre piyasa değeri 10 milyon Euro civarında olan Mandanda için Fransa ile yakın ilişkileri bulunan idari menajer Hasan Çetinkaya, sportif direktör Terraneo ile birlikte Marsilya ile görüşmeleri yürütüp rakamı indirmeye çalışacak.

YERLİ KALECİ DÖNEMİ BİTİYOR
GEÇTİĞİMİZ sezon Volkan’ın derbi maçlardaki performansı beğenilse de son haftalara girildiğinde ligin kritik maçlarında yediği hatalı goller başkan Aziz Yıldırım olmak üzere taraftarın da tepkisini çekmişti. Bu sezonun en radikal kararını yönetim kurulunda görüşüp “Artık yabancı kaleci almanın zamanı geldi” diyerek alan başkan Yıldırım, aranan tüm özelliklere sahip Mandanda ile yerli kaleci geleneğini de yıkmış olacak.

Krayeri boyunca Ligue 1’de 298 maça çıkan Mandanda bunların 101 tanesinde kalesini gole kapatmayı başardı. Fransız eldiven geçen sezon ise 38 lig maçının 12’sinde gol yemedi.

Vatan