Vitor Pereira hocalık dersi veriyor !

Vitor Pereira hocalık dersi veriyor !

Vitor Pereira’nın sezon başından beri yaptığı bütün planlar eksiksiz işledi...

Beşiktaş derbisinde Portekizli çalıştırıcının bütün hesapları harfiyen yerine geldi.

Sezonun en kritik maçında Beşiktaş’a karşı çok önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe’de Vitor Pereira’nın planlaması büyük rol oynadı. İlk geldiği andan itibaren hep üstüne koyarak gitmek isteyen Portekizli çalıştırıcı, Beşiktaş karşısında tam anlamıyla emeklerinin karşılığını aldı.

Adeta ligin finali gibi gözüken derbide, özel bir sistem geliştiren Pereira, topu rakibe bıraktı, maçı kendi kazandı. Fenerbahçe bu sezon ilk defa hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda topa sahip olmada yüzde 45’in altına düştü.

Topu rakibe bıraktı

Ayrıca pas oyunu üzerine kurulu takım, ikinci yarıda sadece 97 isabetli pas yapıp sezonun en düşük rakamına ulaştı. Sarı-lacivertliler bu rakamların aksine 8 hücum ve 13 şutla rakibine göz açtırmadı. 2-0’lık galibiyette özellikle kanat oyunlarına yönelen Pereira’nın takımı Volkan Şen ile 5, Alper Potuk ile 4 ve Luis Nani ile 2 kez kanatlardan gelerek, toplamda 11 kanat hücumu yaptı.

Kanat organizasyonlarında rakibin beklerinin ağırlığı ve hücum eksiklikleri de göze alındı. Beck ile İsmail’in özellikleri tartılarak Volkan Şen ve Alper gibi hem deparlı hem de içeri kat edebilen isimler seçildi. İlk golde kazanılan faulde de Alper’in çapraz ve hızlı koşusu etki sağladı. Ayrıca galibiyet gollerinin iki kenar oyuncusu Nani ve Volkan Şen’den gelmesi dikkat çekti.