Yönetim Pereira'yı suçladı !

Yönetim Pereira'yı suçladı !

Fenerbahçe Yönetimi, Bursaspor beraberliğini Vitor Pereira'nın yanlış tercihlerine bağladı.

Sarı-lacivertli yöneticiler, özellikle son yılların en iyi ve en etkili futbolunu oynayan, Lokomotiv Moskova’ya sahayı dar eden takımın bozulmasına anlam veremezken, Pereira’nın sezon başından bu yana Robin van Persie krizini de iyi yönetemediğini düşünüyor.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira ile Robin van Persie arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Lokomotiv Moskova maçında 77. dakikada oyundan alınan Hollandalı futbolcu, gösterdiği tepkinin ardından Bursaspor mücadelesine yedek başlamıştı.

Kasımpaşa ve Lokomotiv maçlarındaki iyi performansının ardından Van Persie’nin kesik yemesi herkes için büyük sürpriz oldu. Bu krizin üstüne sarı-lacivertliler, girdikleri sayısız pozisyonu değerlendiremedi ve Bursa’da iki puan bıraktı. Hem Van Persie’nin yedek kalması hem de kaybedilen iki puanın ardından yönetim de faturayı Teknik Direktör Vitor Pereira’ya kesti.

NEDEN DEĞİŞTİRDİ?

Pereira’ya yapılan ilk eleştiri Van Persie ile ilgili değildi. Son yılların en iyi ve en etkili futbolunu oynayan, Lokomotiv Moskova’ya sahayı dar eden takımı bozması ve farklı bir kadro ile sahaya çıkmasına yöneticiler anlam veremedi...

OMURGAYI BOZDU

Portekizli hocanın Bursaspor maçındaki iyi oyuna rağmen çıkardığı kadroda teknik bir hata yaptığının altı çizildi. Lokomotiv maçında takımın omurgasını oluşturan kaleci, stoper, orta saha ve ileri uçtaki dört isimden üçünün değişmesi Pereira’yı hedef tahtasına oturttu. Lokomotiv maçında bu omurgadan değişmeyen sadece savunma hattı oldu. Fabiano, Ozan ve Van Persie’nin yerine Volkan Demirel, Diego ve Fernandao forma giydi.

BAŞKAN UYARMIŞTI

Pereira’nın, Van Persie’yi kulübede oturtması da yönetimi fazlasıyla kızdırdı. Krizin ilk patladığı dönemde Başkan Yıldırım ve yönetim, Pereira ile biraraya gelmiş, sorunu çözmesini istemişti. Yönetim, şampiyonluk yolunda bu sıkıntının takıma zarar vermesinden çekiniyordu. Ancak Pereira yine kendi bildiği yoldan gitti.

BIRAK OYNASIN

Yöneticiler, Van Persie’nin tek derdinin oynamak olduğunu ifade ederek yaptığı kapris ya da gösterdiği tepkilerin de bu şekilde algılanması gerektiğini belirttiler. Pereira’nın olaya kişisel yaklaşmaması gerektiğinin altını çizdiler.

ROTASYON SAVUNMASI

Pereira ise yöneticilerin kendisine de yönelttiği bu eleştirilere yoğun maç trafiğini gerekçe gösterdi. Bu sebeple başta Van Persie olmak üzere bu değişiklikleri yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

KRİTİK GÖRÜŞME

Son yaşananların ışığında yönetim, Lokomotiv maçı öncesi teknik direktör Pereira ile biraraya gelmeyi planlıyor. Van Persie krizi başta olmak üzere sıkıntılar masaya yatırılacak ve ciddi uyarılar yapılacak.

Milliyet