Yeni Malatyaspor rakipleri dert etmiyor

Yeni Malatyaspor rakipleri dert etmiyor

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, “Kervan yolda dizilir misali, bir yandan eksikleri tamamlarken bir yandan da çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Yücel İldiz kamp çalışmaları ve transferdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bolu’daki çalışmalarının yoğun bir tempoda devam ettiği belirten İldiz, “İkinci etap kampında biraz daha düzenli bir kadroyla çalışma imkanı bulduk. Bu kadro üzerinden çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten lige baktığımızda inanılmaz derecede transfer yapan takımlar var. En az 8-10 tane takım Süper Lig seviyesinde transferler yapıyorlar. Biz de Yeni Malatyaspor olarak kendi imkanlarımız ölçüsünde takıma takviyeler yapmaya çalıştık. Sayın başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızın transfer çalışmaları devam ediyor. Umarım lige en güçlü şekilde gireriz” dedi.
 
“UYUM KONUSUNDA SORUN YOK”
Yeni Malatyaspor’un geçen sezondaki kadrosundan 12 futbolcunun takımda olmasının bir avantaj olduğunu kaydeden İldiz, kadro istikrarı olarak bu durumun çok önemli olduğunu ifade etti. Yeni transferlerin takıma uyum noktasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, “Geçen sezondan 12 futbolcumuz var. Bu durum kadro istikrarı noktasında çok önemli bir avantaj. Şu ana kadar 5 yerli 5 de yabancı oyuncu transferi yaptık. Yerli oyuncularımızla diğer arkadaşlarımız hemen kaynaştı. Yabancı oyuncuların tercümanları da geldi. Onlar da arkadaşlarıyla kısa sürede uyum sağladı. Önemli olan bu oyuncuların yapacakları katkı. Tabi ki bu da belli bir süreç istiyor. Kamp açısından, kaynaşma açısından şu anda bir sorun görünmüyor” diye konuştu.
 
“TRANSFER ÇALIŞMALARI BİTMEZ”
Transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Yücel İldiz, “Yeni Malatyaspor’un da bir başka kulübün de transfer dönemi içerisinde, çalışmaları bitmez. Burada bundan sonraki süreçte yoğun bir hazırlık müsabakası trafiğine gireceğiz. Artık fotoğrafı biraz daha net çekebiliriz. Burada eksik neyse ona göre tekrar transfer yaparız. Şüphesiz isteyip de alamadığımız futbolcu bizim de olmuştur. Bu her kulüpte olur. Fenerbahçe’de de olur, Cizrespor’da da olur. Yine vurguluyorum bizim grupta inanılmaz transferler yapılıyor. Tabi futbol sahada oynanıyor. Biz buna karşın çok ciddi çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.