Fenerbahçe fırsat tepti! Sevilla : 2 - Fenerbahçe : 0

Fenerbahçe fırsat tepti! Sevilla : 2 - Fenerbahçe : 0
Güncelleme:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya konuk oldu. Sarı-lacivertliler, Joan Jordan ve Erik Lamela'nın attığı gollerle karşılaşmadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Sevilla'yla karşılaştı. Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-0 kazandı.

Sevilla'ya galibiyeti getiren golleri 56. dakikada Joan Jordan ile 85. dakikada Erik Lamela kaydetti.

16 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynanacak rövanş mücadelesinin ardından tur atlayan taraf belli olacak.

JESUS’TAN 3’LÜ SAVUNMA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, uzun bir aradan sonra 3’lü savunma ile sahada yer aldı. Tecrübeli teknik adam, Sevilla maçı öncesinde farklı bir savunma ile karşılaşmaya başlayabileceğinin sinyallerini vermişti. Bir süredir 4’lü savunma ile rakiplerinin karşısına çıkan Jesus, Sevilla maçında Serdar, Samet ve Szalai ile karşılaşmaya başladı.

ALİ KOÇ VE YÖNETİCİLER TRİBÜNDE

Fenerbahçe’de başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri ve YDK Başkanı Uğur Dündar, takımı desteklemek için stada geldi. Mücadele öncesinde Sevilla yönetimi ile Fenerbahçe yönetimi dostluk yemeğinde bir araya geldi.

TARAFTARLARDAN DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, Sevilla maçına yoğun ilgi gösterdi. Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda kendilerine ayrılan yerleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, rakip takım taraftarlarının içinde de yer aldı. Fenerbahçeli taraftarların yanı sıra Avrupa’nın birçok noktasından gelen başka takım taraftarları da sarı-lacivertli ekibe destek oldu.

Mücadele öncesinde birlik örneği gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, Sevilla Katerdal Meydanı’nda stada yürüyerek geldi. Taraftarlar, karşılaşma boyunca tezahüratlarla Fenerbahçe’ye destek verdi.