Basın toplantısını izleyenler şaşkına döndü !

Basın toplantısını izleyenler şaşkına döndü !

Pereira ve Robin Van Persie basın toplantısı düzenledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak Braga maçı öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira ve yıldız futbolcu Robin Van Persie basın toplantısı düzenledi.
 
Pereira, Braga'yı çok iyi tanıdığını belirterek "Braga son yıllarda kendini geliştirdi. İyi oyunculardan kurulu, iyi bir teknik direktörü olan, iyi organize olmuş bir takımla oynayacağız. Kalitesini gayet iyi biliyorum. Türk taraftarları yarın Braga'yı görünce şaşırabilir ama ben şaşırmayacağım. Yarın herkes de bunu görecektir." ifadelerini kullandı.
 
İLK KEZ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİLER!
 
Pereira ile Van Persie'nin basın toplantısında ikilinin neşeli anları dikkat çekti. Sezon başından bu yana aralarında sorun olduğu yazılan Pereira ve Van Persie'nin neşeli halleri sosyal medyada da çok konuşuldu.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Fenerbahçe Teknik Direktör Vitor Pereira'nın açıklamaları şöyle;

'Braga takımıyla ilgili olarak genel bir özet yapmak istiyorum önce. Türkiye'den Portekiz ligi düşünüldüğünde 3 büyüklerler olarak adlandırılan, Sporting, Benfica ve Porto olarak tanıyorlar. Türkiye'den Portekiz ligi böyle görünüyor. Fakat Braga son yıllarda kendini geliştirdi.İyi oyunculardan kurulu, iyi bir teknik direktörü olan, iyi organize olmuş bir takımla oynayacağız. Kalitesini gayet iyi biliyorum. türk taraftarları yarın Braga'yı görünce şaşırabilir ama ben şaşırmayacağım. Yarın herkes de bunu görecektir.

Biz de kaliteli bir takımız takım ve bireysel anlamda kaleteli yönlerimiz var. Taraftarımızın önünde oynayacağız. Güçlü taraflarımız var, zaaflarımızda var. Ama her takım için bu geçerli. İki maçın da çekişmeli ve iyi karşılaşmalar olacağını düşünüyorum. Zorlu bir mücadele ve harika bir atmosfer olacak. İyi bir sonuç almak istiyoruz.

Fonseca'nın neden 'Fenerbahçe' favori dediğini anlayabiliyorum.  Son derece bir mücadeleci bir takımla karşılaşacağız. Favori sahadaki futbolla olur, sahadaki futbolla anlaşabilir. Portekiz futbolunu ayrıldığımdan bugüne kadar hep takip etmeye çalıştım. Portekiz futbol açısından değil güncel olayları da takip ediyorum. Rakibin ülkesi farketmeden ekibimle birlikte rakibi tanımak için araştırmamızı yapıyoruz. Braga iyi bir takım ve en büyük avantajım onları çok iyi tanımak olacak. Oyuncularını tanıyorum, hocalarını tanıyorum, ve yarın buraya nasıl geleceklerini, hangi mantelitede oynayacaklarını biliyorum. Oynamayı seven iki takımın çok iyi bir gösterisi olacak. Avrupa'ya imza atmak kozlarını göstermeye çalışacaklar. Biz de öyle...Taraftarlarımızın tutkusuyla kendi isteklerimizle yarın sahada olacağız. Şu anda yıllar öncesinden daha farklı bir Braga var. Yarın sahaya süreceğim 11 elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, tüm özverisini sahaya koyan ve kazanmak isteyen bir 11 olacak.'

Robin van Persie

Vitor Pereria'nın ardından söz alan Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz hafta Porto’yu 3-1 yenmeyi başardılar. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Ben de 2 yıl önce Manchester United’da iken 2 kez karşılaşmıştım Braga ile. 2 maçı da kazanmıştık ancak çok zorlanmıştık. Bu durum onların ne kadar iyi bir kulüp olduğunu anlatıyor diye düşünüyorum. Bu akşam ve yarın Braga’yı izleyeceğiz ve her zaman olduğumuz gibi Braga’ya karşı da hazır olacağız” diye konuştu.
 
“SON ADIMI GÜZEL BİR ŞEKİLDE ATACAĞIZ”
3 kulvarda da yollarına devam ettiklerini vurgulayan Persie, “Temel anlamda hepimiz takımımız için mücadele ediyoruz. Futbol takım oyunu ancak her oyuncu bireysel olarak işlerini yapmaya çalışıyor. Gol attığımızda ve asist yaptığımızda bu bizim için ekstra bir durum odağı oluşturmuş oluyor. Bunu ekip olarak yapmaya çalışıyoruz. Son günlerde de bunu çok geliştirdiğimizi düşünüyorum. Oynadığımız çoğu maçı kazanıyoruz. Büyük takımlar için çok önemli bir nokta vardır; puan kayıplarından sonra o sıçramayı yapabilmektir. Bizim yaptığımız da bu oldu o maçlardan sonra. Bazen çok iyi oynar ve gol atarsınız, bazen de iyi oynamazsınız goller atabilirsiniz. Bazen de hem iyi oynar, hem de gol atarsınız. İyi takımları yenebiliyoruz. Zaten biz bu yüzden bu pozisyondayız. 3 kulvarda da yolumuza devam ediyoruz. Kendimi hala geliştirmek istiyoruz. 2-3 ay daha var. O son adımı güzel bir şekilde atacağız” ifadelerini kullandı.
 
“3 KUPAYI DA ALMAK İSTERİM”
“Hem Türkiye Kupası’nı, hem ligi, hem de Avrupa kupasını almak isterim” diyen van Persie, “Ama bunlar bizim için çok zor olacaktır. Üçünü de kazanmak istiyorum ama seçemem. Şuan aslında lüks bir durumdayız. Avrupa’da 3 kupada birden giden takımın fazla olmadığını düşünüyorum. Hala hiçbir şey kazanmadık. 3 kupa da bizim için kıymetli. Hangisini kazanırsak büyük onur olacaktır. Son adım en zor adımdır. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kariyerimde çok kupa kazandım, aslında çok da kazanmadım 6-7 tane kazandım. Ne kadar zor olduğunu biliyorum ama o kupayı kaldırdığınızda harika bir his. Bir kupa kaldırsak harika olur, iki kupa kaldırsak muhteşem olur, üç kupa kaldırırsak mucize gibi bir şey olur bizim için. Şuan durumumuzun keyfini yaşayalım” şeklinde konuştu.