Fenerbahçe'den kulüp rekoru

Fenerbahçe'den kulüp rekoru

Fenerbahçe, Avrupa’da üst üste 8 maçtan yenilmeden ayrıldı ve kulüp rekorunu kırdı.

Fenerbahçe’nin orta sahası Avrupa Ligi’nde sarı-lacivertli takıma hayat verdi, atılan son 7 golün 6’sı bu bölgede oynayan futbolculardan geldi.

Avrupa Ligi’nde başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe’de atılan son 7 golün 6’sı orta saha oyuncularından geldi. Lokomotiv Moskova eşleşmesinde, Josef de Souza ve Mehmet Topal’ın 3 golü öne çıkarken, Celtic maçında Markovic ile Molde deplasmanında Ozan ağları sarsmıştı.

Son olarak Braga mücadelesinde bir kez daha Mehmet Topal fileleri bularak zaferi getiren isim oldu. Fenerbahçe, orta sahaların gol attığı maçlarda 3 galibiyet 2 beraberlik aldı ve yenilmedi.

Kulüp rekoru

Öte yandan Fenerbahçe, Avrupa’da üst üste 8 maçtan yenilmeden ayrıldı ve kulüp rekorunu kırdı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 4 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Daha önce Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 2012-13 sezonunda Avrupa Ligi’nde arka arkaya 7 maçta yenilmemişti.

Böylelikle Vitor Pereira, Kocaman’ın rekorunu kırmış oldu. Sarı-lacivertli ekip son olarak grupların ilk haftasında 17 Eylül 2015 tarihinde Molde’ye 3-1 kaybetmişti.