Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos'u tanıyalım

Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos'u tanıyalım

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play off turundaki rakibi belli oldu.

Sarı-lacivertliler, yoluna devam ettiği kıtanın iki numaralı kupasında gruplara kalmak için Yunan ekibi Atromitos ile mücadele edecek.
 
En pahalı oyuncusu 1.5 milyon euro olan Atromitos takımının toplam kadro değeri  yalnızca 13 milyon euro. 158 milyon euroluk Fenerbahçe'nin bir tek oyuncusu Yunan ekibine bedel.
 
Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda İsveç ekibi AIK Stockholm ile eşleşen mavi-beyazlılar rakibini eleyerek play-off turuna çıktı. Rakibini evindeki ilk maçta 1-0 yenen Yunan ekibi, deplasmandaki karşılaşmada da 3-1'lik üstünlük sağlayarak tur atladı.
 
Yunanistan 1. liginde bugüne dek kayda değer hiçbir başarısı bulunmayan Atromitos, geçtiğimiz sene ise tarihinin en başarılı dönemini geçirdi. 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 mağlubiyetle ligi beşinci sırada tamamlayan Yunan ekibi UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etti.
Toplam kadro değeri 158 milyon sterlin olan Fenerbahçe'ye karşı kadro değeri sadece 13 milyon euro olan Atromitos takımının en değerli oyuncusu 1.5 milyon euro olarak gösterilen bonservis bedeliyle İtalyan forvet Stefano Napoleoni.
 
Hoca ve sistem değişti
Sahaya geçtiğimiz sezon genellikle 4-1-4-1 şeklinde dizilen Atromitos'ta bu sezon başında teknik adam değişikliği meydana geldi. Georgios Korakakis takımdan ayrılırken, yeni hoca Michalis Grigoriou yönetiminde biraz daha kontrollü oyunu tercih eden ve savunmanın önünü çakılı iki oyuncu ile sağlama alan ekip, 4-2-3-1 modeliyle sahaya çıkmaya başladı.
 
İtalyan forvete dikkat!
Brezilyalı Marcelinho ile İtalyan Stefano Napoleoni takımın en etkili iki silahı. 2013'ten bu yana Atromitos forması giyen Napoleoni takımın en golcü ismi. Geçtiğimiz sezon kaydettiği 13 golle takımın sırtlayan 29 yaşındaki forvet, özellikle sol kanattan Marcelinho'nun taşıdığı toplarla tehlikeli pozisyonlara giriyor. Ceza sahası içine atılan ara paslarla bulduğu gollerin yanında, ceza sahası dışından da etkili şutlar çıkararak sık sık kaleyi yokluyor.
 
Peristeri'de boğucu atmosfer
İlk maçı deplasmanda oynayacak olan Fenerbahçe'nin belki de en çok dikkat etmesi gereken şey bu maç olacak. Maçlarını 10 bin kişilik Peristeri Stadı'nda oynayan Atromitos, tıklım tıklım dolan küçük stadının da etkisiyle rakipleri üzerinde boğucu bir etki yaratıyor. Sarı-lacivertliler, turun açık ara favorisi olarak görülüyor.