Taraftara kızan pilot, uçağı geri döndürdü

Taraftara kızan pilot, uçağı geri döndürdü

Beşiktaş'ın, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ile yarın deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi inanılması güç bir olay yaşandı...

Siyah beyazlı takımı Moskova'da yalnız bırakmak istemeyen bir grup Beşiktaş taraftarı, sabaha karşı 01.55'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalanması gereken uçağa bindi. Taraftarlar yüksek sesle Beşiktaş marşları söyleyince, Aeroflot Rus Hava Yolları uçağının pilotu uyarıda bulundu. Ancak, siyah beyazlılar marş söylemeye devam edince sinirlenen pilot uçağı aprona geri döndürdü. Aeroflot kaynaklarından alınan bilgiye göre, uçak 1 saat 25 dakika gecikmeyle havalandı. Havayolu şirketinin kayıtlarına gecikmenin sebebi ‘yolcu kaynaklı’ olarak yazıldı.

UÇAKTAKİ TARAFTARLAR HER ŞEYİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Uçakta bulunan Beşiktaş taraftarları, yaşadıkları olayı sosyal medya aracılığıyla şöyle anlattı:

"Aprona geri döndük. 1 marş söylendi diye pilot uçağı geri döndürdü polis bekliyoruz. Bu uçak kalkar ama bizi Rusya’ya alırlar mı bilmiyorum. Pilot ‘ben gitmiyorum’ diyor, imzalı evrak istiyor. Diplomatik kriz çıkarabiliriz. Uçak kalkıyor fakat Rusya’ya bilgi verilmiş çıkacak olan en ufak bir gürültüde Rus hava sahasına girdiğimizde indirilip ülkeye alınmayacağız. Kazasız belasız indik ama pasaport kontrol çok uzun olacak gibi 1 kişi 10 dakika sürüyor. Rus Havayolları ile gelecekler uçakta gürültü yapmayın pilotlar çok ters, iki uyarı ile uçağı geri döndürüyorlar."

Haberapron