Karşıyaka-G.Saray maçına güvenlik önlemi !

Karşıyaka-G.Saray maçına güvenlik önlemi !

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın İzmir'de oynanacak Karşıyaka-Galatasaray maçında uygulanacak tedbirler ile ilgili İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı kararlar açıklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Spor Güvenlik  Kurulu toplantısının Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz başkanlığında İzmir Valiliğinde  yapıldığı kaydedildi.
 
Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde, ev sahibi Karşıyaka Spor  Kulübünün seyircilerine kapalı tribünün 1,2,3 numaralı kapıları açılacak. Misafir  Galatasaray Spor Kulübünün seyircilerine ise açık tribünde 7,8,9 numaralı kapılar  açılacak ve stadyum kapasitesi üzerinden yüzde 10 kontenjan uygulanarak yalnızca  Passolig tarafından bilet satışı yapılacak. Karşıyaka seyircileri ana girişten,  Galatasaray seyircileri ise İzulaş girişinden tribünlere alınacak.
 
Atatürk Stadı'nda yüksek risk düzeyinde yapılacak olan müsabakada 465  özel güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi kararının bulunduğu hatırlatılan  açıklamada, "Mersinli" ve "Sanayi kale arkası" tribünlerinin açılmayacak olması  sebebiyle özel güvenlik sayısının 100 düşürülerek, spor alanının iç güvenliğini  sağlamak üzere 365 özel güvenlik personelinin görevlendirilmesine karar verildiği  kaydedildi.
 
Açıklamada ayrıca, stadyum kapılarının saat 17.30'da açılacağı,  stadyum çevresinde de kapama noktalarının oluşturulacağı bilgisine yer verildi.
 
Öte yandan, Buca İlçe Stadı'nın "Spor Alanı Güvenlik Sertifikası"  işlemleri ile ilgili kurula sunulan ve incelemede, eksikliklerin bulunduğu,  belirlenen kriterleri karşılamadığı tespit edilen formların, Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürlüğü, Altay Spor Kulübü ve Futbol Federasyonuna gönderilmesi  kararları alındığı belirtildi.