İngilizler cezayı kendi kesti

İngilizler cezayı kendi kesti
Güncelleme:

Finansal Fair Play sınırını aşan Bournemouth'a ağır para cezası, Nottingham Forest ve Fulham'a ise transfer yasağı getirildi.

Premier Lig ekibi Bournemouth, Finansal Fair Play kurallarını ihlal etti. UEFA'nın Avrupa kıtasındaki kulüplerin mali durumlarını kontrol altında tutmak ve düzgün bir finansal yapıya sahip olmalarını sağlamak amacıyla yürürlüğe koyduğu kurallar, geçtiğimiz yıldan itibaren Ada'da da uygulanmaya başlandı. İngiltere'de Premier Lig ve Championship'te mücadele eden takımlar, UEFA'nın konuyla ilgili kriterleriyle benzer konsept içinde, kendi lig yönetimleri tarafından cezalandırılabiliyor.
 
Premier Lig'e bu sezon yükselen ve geçtiğimiz yıl Championship'te mücadele eden Bournemouth ekibi, geçtiğimiz sezonki mali yapısı nedeniyle soruşturuldu ve kulübün maksimum izin verilen 6 milyon sterlinlik sapma sınırını aştığı tespit edildi. Lig yönetiminden yapılan açıklamada ayrıca Fulham, Nottingham Forest ve Milwall kulüplerinin de bu sınırı aştıklarına dikkat çekildi.
 
İhlal oranında ceza veriliyor
 
Bu sezon da Championship'te yer alan Fulham ve Nottingham Forest, sezon sonuna kadar geçerli olacak transfer ambargosuyla karşı karşıya kaldılar. Bournemouth'a ise ciddi miktarda bir para cezası verileceği, bunun miktarının daha sonra açıklanacağı belirtildi. İngiltere kulüpler, aşılan miktarın bedeline göre, hangi eşikteyseler, o rakamın belirli bir yüzdesini ceza olarak ödüyorlar. Gelir gider dengesinde aşılan sınırın miktarı arttıkça, sterlin cinsinden ödenecek ceza da fazlalaşıyor.  
 
£1 ile £100,000 arasında olan fazlalılığın %1'i,
£100,001 ile £500,000 arasında olan fazlalığın % 20'si, 
£500,001 ile £1m arasında olan fazlalığın yüzde 40'ı, 
£1,000,001 ile £5m arasında olan fazlalığın %60'ı,
£5,000,001 ile £10 arasında olan fazlalığın %80'i,
£10m'den yüksek olan fazlalığın %100'ü oranında cezai yaptırım uygulanıyor.

Milliyet