Panama Belgeleri’nde iki Türk futbolcu !

Panama Belgeleri’nde iki Türk futbolcu !
Güncelleme:

Panama Belgeleri'nde futbol dünyasına dair yeni bilgiler zaman ilerledikçe ortaya çıkıyor.

La Liga takımlarından Real Sociedad’ın 2000-08 arasında Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut’un da yer aldığı yabancı oyuncuların maaşlarını Panamalı şirketler ve banka hesaplarına yatırdığı ortaya çıktı.

Lequipe’te yer alan habere göre Sociedad’ın, ödemeler için özellikle Panama ve Virgin Adaları’ndaki bulunan banka hesaplarına para yatırdığı ortaya çıktı. Bunun en büyük örneği ise bir dönem Bask ekibinin formasını giyen Kovacevic’in aldığı ücret oldu. Vergi defterlerinde ayda 2 bin Dolar kazandığı gösterilen eski golcünün, bir Hollanda firması üzerinden yıllık 1,4 milyon Dolar aldığı ortaya çıktı.

İspanyol ekibinin bu yöntemi, o dönem takımda forma giyen bir çok isim için kullandığı ortaya çıktı. Hollandalı kaleci Westerveld, Valeri Karpin, Schürrer ve Asper’in yanısıra Türk futbolcular Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut’un, ücretlerinin düşük gösterilerek vergi kaçırıldığı belirlendi.

”SIKÇA KULLANILAN BİR YÖNTEM”

Real Sociedad Basın Sözcüsü Inaki Otegi, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, ”Yabancı oyuncuların ücretlerini yabancı şirketler vasıtasıyla ödemek, İspanyol kulüplerinin sıkça kullandığı bir yöntem” ifadelerini kullandı.