Ronaldo'ya Çin'den çılgın teklif

Ronaldo'ya Çin'den çılgın teklif
Güncelleme:

İspanya’nın önde gelen spor gazetelerinden AS’ın haberine göre adı sır gibi saklanan bir Çin kulübü, Real Madrid’in süperstarı Cristiano Ronaldo için adeta kasayı boşaltacak.

Bir Çin kulübü, Ronaldo için Real Madrid’e 200 milyon Euro (789 milyon TL), süperstara da yıllık 120 milyon Euro’luk (473 milyon TL) teklifte bulundu. Eğer bu transfer gerçekleşirse, CR7 rekorları alt üst edecek.

AS’a göre söz konusu kulüp, Ronaldo’yu almak için Real’e 200 milyon Euro’luk (789 milyon TL) bir bonservis bedeli teklif etti. İspanyol devinin bu teklif karşısında kısa süreli bir şok yaşadığı öğrenilirken, Ronaldo’ya da kolay kolay hayır diyemeyeceği bir teklif yapıldı. Los Galacticos’a bu inanılmaz parayı sunan Çin kulübünün, Portekizli oyuncuya da yıllık 120 milyon Euro (473 milyon TL) önerdiği belirtildi. Real’le geçtiğimiz kasım ayında 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan 32 yaşındaki forvet, şu andaki konratından senelik 21 milyon Euro (82 milyon TL) kazanıyor.

Birçok yıldız da orada

Ancak CR7, Uzak Doğu’dan gelen bu çılgın parayı kabul ederse, hem 6 katı daha fazla parayı kazanma şansını elde edecek hem de dünyanın en pahalı oyuncusu unvanını Paul Pogba’dan (120 milyon Euro) almayı başaracak. Bu sezonda harika bir performans sergileyen tecrübeli futbolcu, 44 karşılaşmada 38 gol atarken, 11 de gol pası verdi. Son dönemde Oscar, Hulk ve Axel Witsel gibi isimlerin transfer olduğu Çin’de katı transfer kurallarına rağmen Ronaldo için bunun devre dışı kalacağı konuşuluyor. Çin Hükümeti daha önce aldığı bir karara göre oyuncuya ödenen bonservis bedeli kadar devlete vergi ödenmesi şartını yürürlüğe koyacağını belirtmişti.

Fanatik