Dursun Özbek'ten Kadir Çetinçalı açıklaması

Dursun Özbek'ten Kadir Çetinçalı açıklaması
Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, canlı yayında gündeme dair konulara değinirken, Kadir Çetinçalı'nın üyelikten atıldığını duyurdu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor'da gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Özbek, Balotelli iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu ve Balotelli ile ilgilenmediklerini söyledi.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları

Dün akşam Beşiktaş maçını ben de izledim, en az Beşiktaşlılar kadar ben de üzüldüm. İstenmeyen bir sonuç oldu ama beşiktaş gerçekten harika bir performans ortaya koydu. Üzüldük ama Beşiktaş dün akşam herkese harika bir mücade seyrettirdi. 

Özbek'ten FETÖ açıklaması

"Galatasaray gibi 500 yıllık geleneği olan, devletine bağlı bir kulüp böyle bir şeyi kabul edemezdi (FETÖ ihraç konusu). O dönem FETÖ'den bu 7 kişi için delil topladık, disipline sevk ettik. Kaçak bu kişiler. Konu o kadar net ki... Biz Zekeriya Öz'ü Nisan'da üyelikten atmıştık. Hakan Şükür, Arif Erdem'le birlikte atılmadı. Genel Kurul'da yapılan birkaç konuşma, konuyu hassas hale getirdi ve istenmeyen bir sonuç ortaya çıktı. Bunu beklemiyorduk. Galatasaray'ın FETÖ'den yana olduğu düşünülebilir mi? Hakan Şükür ve diğerleri kaçak zaten. Bizim bunları savunmamız mümkün olabilir mi? FETÖ konusunda tavrını bizim kadar net koyan başka bir kulüp yok! Varsa ben bilmiyorum!"

GENEL KURULDA DURUŞUMUZ NETTİ

Galatasaray 500 küsür yıllık bir kültürden gelen bir kulüptür. Yönetim kurulumuz genel kurulda FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olan kaçak durumdaki 7 kişiyi disipline sevk ettik. Bir iki kişinin konuşması etkili oldu. Ben o konuşmayı yapan kişiyi de (Kadir Çetinçalı) üyelikten çıkardım.

'Balotelli ile ilgilenmiyoruz'

Özbek, dış basında çıkan Balotelli iddialarına da açıklık getirdi. Özbek, konuyla ilgili olarak, "Balotelli haberleri çıkmış... Aynı Ibrahimovic olayları gibi. Çok çektik biz bu Ibrahimovic'ten. Hiç ilgimiz yoktu." dedi.

SOSYAL MEDYADA TALİHSİZ PAYLAŞIM

17 Mayıs'a hazırlanıyoruz. 17 Mayıs bizim UEFA zaferimizin yıl dönümü, bu tarihte Birleşmiş Milletler'in organizasyonuna katılacağız, bu paylaşım bizim bu tarihe hazırlığımızdır ancak yanlış anlaşıldık. Ben de Beşiktaşlılar kadar üzüldüm, gerekeni yapacağız. Galatasaray'ın sevinci diğerlerinin üzüntüsü olamaz.

UEFA İLE FİNANSAL SIKINTI YOK

UEFA finansal fair-play kararlarını aldıktan sonra ilk bizi mercek altına aldı. Bizim gibi büyük kulüplerin bu şekilde zarar etmesi, UEFA'nın organizasyonlarınısıkıntıya sokar. 2014 yılında UEFA ile bir protokol imzalandı fakat, Galatasaray bu sözü yerine getiremedi. Bu durumun ardından UEFA bize 2 yıl ceza ve 65 milyon euro maaş kotası koydu. Geçen sezon aldığımız kupayla kalifiye hale geldik ve 'kupalara katılmama' cezamızı çektik.

Ben Kulüp başkanı olarak UEFA'ya gittim ve bu durumun tekrar etmemesi için yetkililerle bizzat görüştüm, bize bu konuda bir brifing verildi ve ilk görüşmemizi İsviçre'nin Nyon şehrinde yaptık. Ardından sayın Federasyon Başkanı ile beraber Helsinki'ye gittik, bize "Bu seneki turnuvalar için Galatasaray'ın bir sıkıntısı yok ancak zarar istenen seviyeye indirilemedi." dendi. Ardından bize senelik finansal durumumuzu ekim ayında gösterilmesini ve anlaşmanın tekrar yapılmasını konuştuk.

Biz maaş kotamızı 80-90 milyon eurolardan 61 milyon euroya indirdik, hedefimiz 55 milyon euro. Bu 61 milyon euro içinde sadece futbolcuların aldığı ücretler ve bu ücretler üzerinden devlete ödenen stopaj vergisi var.

UEFA'nın esas aldığı konu, futbol aktivitelerinden ne kadar para kazandığınız ve ne kadar zarar ettiğiniz. Kazançlar içinde forma satışları, koltuk ve loca satışları, mağazalarınızdan yapılan ticari karlılık ve son olarak özel bir konu olarak otel veya taşınamazlardan gelen kazançlarınız.

Seçiniz...