Sunderland'de Advocaat örneği

Sunderland'de Advocaat örneği
Güncelleme:

İngiltere’de Sunderland kulübüne yakın ChronicleLive haber sitesi, sürpriz bir Dick Advocaat örneği verdi.

Sunderland’in 7. hafta sonunda 20. sıraya kadar gerilemesinin endişe verici olduğu aktarılarak, Hollandalı teknik adam hatırlatıldı.

Geçen sezon başında yolların ayrıldığı Advocaat’ın gitmesinin kulübe o günden bu yana hiçbir şey kazandırmadığı belirtildi. Ayrıca taraftar bazında da tecrübeli teknik adamın arandığı vurgulandı.

2014-15 sezonunda Sunderland’i kümede tutan Fenerbahçe antrenörünün, tribünlerde özel bir yerinin olduğu dile getirildi. Advocaat’tan sonra göreve gelen Sam Allardyce ve David Moyes’un ekstra hiçbir şey yapmadığı da belirtildi.

En pahalısı Manchester United!

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Avrupa’nın en büyük 5 ligi olarak değerlendirilen İspanya (La Liga), İngiltere (Premier Lig), Almanya  (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa’nın (Ligue 1) en üst futbol liglerinde, takımları kadro değerine göre sıraladı.

Bonservis bedelleri, yıllık ücretler ve kadrodaki oyuncular için harcanan toplam para miktarına göre yapılan hesaplamada, bu yıl 105 milyon euroya Fransız oyuncu Paul Pobya’yı renklerine bağlayarak tarihin en pahalı transferine imza atan Manchester United, rakiplerine fark attı. Kırmızı-siyahlı ekip 718 milyon euroluk (Yaklaşık 2 milyar 425 milyon lira) kadro değeriyle listenin ilk sırasında yer aldı.

Real Madrid 634 milyon euro kadro değeri ile geçen yıl elinde buldurduğu birinciliği bu yıl M.United’a kaptırdı.