Nereden Film İzlerim?

Nereden Film İzlerim?
Güncelleme:

Bu soruyu uzun yıllar önce soruyor olsaydınız sizlere yanıtımız elbette sinemada bulunan beyaz perde olurdu ancak eğer bu soruyu şu an için soruyorsanız o zaman yanıtımız bir hayli uzun olacak demektir.

Çünkü sinema gibi basit gibi görünen bir kelime aslında dünya eğlence camiasının da kalbidir ve teknoloji de bu hassas yeri anlamıştır ve gelişim hızında da özellikle eğlence ve bilhassa film sektörüne büyük bir yer vermiştir. Bu nedenle de film dendiğinde teknoloji sinemaseverler için son dönemlerde izleme cihazı olarak çok fazla seçenek sunmuştur.

Bu durumu kısaca sıralayacak olursak, film izlemek isteyenlerin macerası beyaz perdede başladı, sonra yerini televizyona bıraktı ve televizyonun ardından uzun bir süre sonra da yerini masa üstü bilgisayarlara bıraktı. Masa üstü bilgisayarlar ve internette yaşanan teknolojik gelişmeler ise hızlı bir yol kat etti ve masa üstü yerini laptop bilgisayara, tablete ve İPad’e bıraktı. Yani başka bir değişle sinemaseverler izlemek istedikleri filmleri istedikleri an ve istedikleri her cihazdan izleme şansına sahip oldular. İşte yaşanan bu hızlı gelişme ise beraberinde izleyiciler açısından farklı talepleri getirdi.

Film izleme bilincinin arttığı son yıllarda artık sayısız cihazlarla izlenebilen filmlerin görüntü kalitesi de yeni bir soru platformunu oluşturdu. Beklentilerin yükseldiği bu dönemlerde ve özellikle de film platformlarında yayınlanan filmlerin Türkçe altyazılı ya da dublajlı olması şart olurken, ayrıca da filmin en iyi görüntüde yayınlanması beklendi. Ancak beklenen görüntü kalitesinin kısa bir süre içinde en iyinin en iyisi olması da talep edildi ve bu durum da full hd film izle görüntüsünün standart hale gelmesini sağladı.

İstenen standart görüntünün ardına dahi teknoloji durmak bilmedi ve sinemaseverlere yeni yeni görüntü teknolojilerini sunmaya devam etti. Bu durum ise online film platformlarında bir devrime neden oldu ve bu devrim de sadece teknolojiye ve bu devrime ayak uydurmayı bilen platformların sahada kalabilecekleri bir rekabet ortamı yarattı.

Etiketler advertorial