Reddit'e 116 milyon dolar ek yatırım

Reddit'e 116 milyon dolar ek yatırım
Güncelleme:

Reddit, yeni bir SEC dosyalamasına göre, bu ayın başlarında aldığı 250 milyon dolar E Serisi yatırımın üzerine 116 milyon dolardan fazla yatırım ekledi.

Yeni bir SEC dosyalamasına göre, bu ayın başlarında 250 milyon dolar E Serisi yatırım alan Reddit, 250 milyon doların üzerine 116 milyon dolardan fazla ekleyerek turun toplam miktarını yaklaşık 367 milyon dolara yükseltti. Belge, Reddit'in bu sermaye artışında 500 milyon dolara kadar para toplamayı hedeflediğini gösteriyor.

Reddit sözcüsü, yeni yatırımın hem yeni hem de mevcut yatırımcılardan geldiğini söyleyerek haberi doğruladı. İsimler konusunda ise hiçbir ayrıntı sunulmadı. Açıklanan bilgilere göre Reddit'in değerlemesi 6 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Son dönem, Reddit kullanıcılarını Wall Street devlerine karşı bir araya getiren GameStop olayıyla gündemimizdeydi. Reddit forumu r/WallStreetBets, batmakta olan GameStop hisselerinin değer kazanmasını sağlamış; bu da sosyal mecraların yükselişini bir kere daha kanıtlamıştı.

The New York Times'ın haberine göre, şirket aldığı yeni yatırımı kullanıcı büyümesini hızlandırmak ve iş gücünü ikiye katlamak için kullanacağını açıkladı.