Türk Telekom'dan garip uyarı: ''Gereksiz video paylaşmayın''

Türk Telekom'dan garip uyarı: ''Gereksiz video paylaşmayın''
Güncelleme:

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, korona virüsü salgını nedeniyle insanların evden çalışmaya başlamasıyla internet trafiğinin yüzde 30 arttığını açıkladı.

Koronavirüs ile birlikte firmalar evden çalışma modeline geçiyor. Bu da internet trafiğine yansıdı. İlk vakadan bugüne kadar veri trafiği yüzde 30 arttı.

Türk Telekom (TT) Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Türk Telekom olarak her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını belirterek, kullanıcıları gereksiz trafik oluşturmaması konusunda uyardı. Kıraç'ın açıklaması sosyal medyada tepki çekti.

Kıraç, şunları söyledi: “İnsanlar virüsün yayılmasını engellemek için evlere kapanıyor. Öğrenciler uzaktan eğitim alıyor, firmalar evden çalışmaya başlıyor. İnternet trafiğinde yüzde 30’luk bir artış söz konusu. İspanya’da bir araya gelen telekom operatörleri bir açıklama yaptı. Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın diye. İnternet yollarını öğrencilere bırakın. Normal akışında devam etsin. Biz abonelerimize gereksiz şekilde trafiği artırmamasını öneriyoruz. Özellikle sosyal medya ve WhatsApp gibi mecralarda video paylaşımlarından kaçınmak gerekiyor. Eğer olağan üstü bir trafik olursa risklerle karşı karşıya kalabiliriz.”

Kıraç’ın açıklaması sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkisini çekti. (HABER MERKEZİ)