WhatsApp'a sohbet kilitleme özelliği geldi

WhatsApp'a sohbet kilitleme özelliği geldi
Güncelleme:

Mobil dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan cebimizdeki yeşil dev WhatsApp'a şinmdi de "sohbet kilitleme" özelliği geldi.

WhatsApp'ta kullanıcılara daha fazla gizlilik sağlamak amacıyla "sohbet kilitleme" adında yeni bir özellik geldi:.

Artık Whatsapp kullanıcıları "sohbet kilitleme" özelliği ile görülmesini istemediğiniz kişilerle gizli konuşma sağlayabilecek.

Peki sohbet kilitleme özelliği nasıl kullanılır ?

WhatsApp'ta sohbet kilitleme özelliğini kullanabilmek için IOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanıcılar gizlemek istediği kişinin adını sola doğru kaydırması gerekiyor.

Sola kaydırma işlemi sonrasında ekrana gelecek olan ''Diğer'' seçeneğine girilerek sohbet kilitleme özelliği aktif edilebiliyor.

Android işletim sistemli mobil cihazlarda ise sohbeti kilitlemek istediğiniz kişinin üzerine basılı tutup, sağ üstte yer alan "3 nokta"ya tıklanması gerekiyor.

Hem iOs hem de Android işletim sistemlerinde bu işlemler yapıldıktan sonra ''Kişi bilgisi''nin altında ''Sohbeti Kilitle'' yazısı beliriyor ve ''Bu Sohbeti Kilitli ve Gizli Tutun'' yazısı altında yer alan ''Devam'' yazısına tıklanması gerekiyor.

Devam butonuna bastıktan sonra ise kilitlemek istenilen sohbetler için ''Gizli Kod Oluştur'' butonuna tıklanarak gizli kod oluşturmak lazım.

4 haneden oluşan şifre sonrasında ''Bitti'' tuşuna basılarak ilgili sohbet kilitlenmiş olacak.

Ayrıca eğer ''Kilitlenmiş Sohbetleri Gizle'' butonuna basılması durumunda bu sohbetler, WhatsApp ilk açıldığında görüntülenen sohbetler listesidne yer almayacak.

Kilitlenmiş sohbetlere ya arama kısmından kişiyi aratarak ya da ''Arşivlenmiş'' sohbetlerin altında ''Kilitlenmiş Sohbetler'' bölümünden ulaşılabiliyor.

Kilitli sohbeti iptal etmek

Kullanıcılar kilitlediği sohbetleri silmek için ise önce ''Ayarlar'' menüsüne ardından ''Gizlilik'', ''Ekran Kilidi'' ve ''Sohbet Kilidi''ne girilmesi gerekiyor.

Kilitlenen sohbette artık isim yok

Kullanıcıların kilitlediği sohbet seçeneğiyle gizlediği isimlerden mesaj geldiğinde diğer sohbetlerde olduğu gibi kişinin adı yerine ''WhatsApp 2 yeni mesaj'' yazısı gözükecek.

Web WhatsApp'ta sohbet kilitleme çalışmıyor


WhatsApp'ın sohbet kilitleme özelliği yalnızca mobil cihazlar için geçerli. Yani bilgisayar üzerinden kullanılan Web Whatsapp uygulamasında bu özellik çalışmıyor. Çalışmadığı için de mobilde kilitlenen sohbetler Web Whatsapp üzerinden eskisi gibi açıkça görülebiliyor.