Ulu Önder Bodrum'da özlemle anıldı

Ulu Önder Bodrum'da özlemle anıldı
Güncelleme:

Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 85’inci yıl dönümünde tüm ülkede olduğu gibi Bodrum’da da düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı

Anma programı kapsamında Belediye Meydanında düzenlenen çelenk koyma törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Garnizon Komutanı Per. Alb. Ertan Benli, Başsavcı vekili Cumhuriyet Savcısı Mert Asker Yüksektepe, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kurum amirleri, siyasi parti başkanları ve yönetimi, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personelleri, sivil toplum kuruluşları, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan anma töreni, saat 9.05’te belediye hoparlöründen yayınlanan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstikbal Marşı’nın okunması ile devam etti. Saygı duruşu ile İstiklal Marşına cadde ve sokaklardaki vatandaşlar eşlik etti.

Anma törenin ardından Bodrum Belediyesi’nin organizasyonu ile Belediye Meydanı’nda lokma dağıtıldı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı kapsamında yapılan etkinliklerin devamı saat 10.30’da Özel Marmara Koleji Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Anma programına özel söyleşiler ve konserler düzenlendi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı saat 14.00’te, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet tarihi uzmanı, bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Özgiray tarafından “Atatürk’ün Son Günleri Söyleşisi” ile devam etti. Söyleşide Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Bayram Akça yer alırken Atatürk’ün doğumundan ebediyete uğurlanışına kadar geçen süreç ve ölümünün ardından yaşanılan etkiler anlatıldı. 

Aynı gün akşamı saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde, 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali kapsamında, Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın “Şarkıların Cumhuriyeti” konseri gerçekleşti. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri 14 Kasım Salı günü saat 20.00’de Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği’nin Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Atatürk Özel Konseri, Marmara Koleji’nde gerçekleşecek.