Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaelinde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaelinde

Bakan Işık: (2) "En önemli ilkemiz dürüstlüktür. İktidarlarda bazen teşkilatlar kamudan pay kapmak için araç olarak görülür. Hiç kimse teşkilatlar aracılığıyla hak etmediği bir şeyi talep etmeyecek"

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "En önemli ilkemiz dürüstlüktür. İktidarlarda bazen teşkilatlar kamudan pay kapmak için araç olarak görülür. Hiç kimse teşkilatlar aracılığıyla hak etmediği bir şeyi talep etmeyecek" dedi.

Bakan Işık, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı'nın 13. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şu anda Türkiye'de bütün belediyeleri AK Partili olan 7 ilden en büyüğünün Kocaeli olduğunu belirterek, bunun teşkilatın halkla kurduğu güçlü köprüden kaynaklandığını söyledi. 

Güçlü teşkilatları olan büyük bir kitle partisi odluklarını dile getiren Işık, bugüne kadar 'bu teşkilatlar ne işe yarar' anlayışında olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını kaydetti.

Işık, teşkilatları güçlü olmasaydı, AK Parti'nin bu kadar güçlü icraatları yapamayacağını ifade ederek,  "AK Parti'de teşkilatçılık zordur, kolay değildir. İnsanların şehrine olan bağlılığı, insanlarına ve ülkesine olan sevgisi her türlü zorluğu aşmada en önemli faktör. 13 yıldır AK Parti'nin teşkilatları bu noktada üzerine düşeni yapıyor. İşte bunun için AK Parti Kocaeli'de her seçimde başarısını arttırarak sürdürüyor" diye konuştu. 

- "Kongreler bizim için bulunmaz fırsatlardır" 

Yeni bir kongre sürecine girdiklerine dikkati çeken Işık, şöyle dedi:

"Kongreler partiler için bulunmaz fırsatlardır, eğer kötümserseniz de inanılmaz sıkıntılı dönemlerdir. Biz iyimseriz, kongreler bizim için bulunmaz fırsatlardır. Siyaset de aynen ticarette olduğu gibi bisiklet sürmeye benzer. Sürekli pedalı çevirmek zorundasınız. Pedal çevirmeyi bırakırsanız, düşersiniz. Siyasetin de pedal çevirmesi sürekli yenilenmektir. Vücudumuzda her an milyonlarca hücre ölür, yerine her an milyonlarca hücre doğar. Bu rabbimin tabiata verdiği en önemli özelliktir, sürekli yenilenme... Bizim özellikle bu kongre sürecini teşkilatlarımızdaki yenilenme açısından, hücre yenilenmesi açısından ciddi bir fırsat olarak görmek durumundayız." 

Işık, bu yenilenmeyi gerçekleştirirken "bizden öncekiler hiçbir şey yapmadı, her şeyi biz yaptık" anlayışıyla değil, kurumsal hafızayı koruyan ama teşkilatların da dinamizmini sağlayan bir yenilenmeyi oluşturmak durumunda olduklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Bu açıdan bu kongre sürecini büyük bir fırsat olarak görüyorum. Biz pedal çevirmeye devam etmek durumundayız. 2023'ü yakalamak için pedal çevirmeye devam etmek durumundayız. Bunu yaparken bir taraftan siyasete yeni yüzler kazandıracağız, bir taraftan alt kademelerde başarılı olmuş arkadaşlarımızı ödüllendireceğiz, bir taraftan da mevcut kurumsal hafızayı diri tutacak arkadaşlarımızı da yine sistemin içerisinde tutmaya devam edeceğiz." 

- "En önemli ilkemiz dürüstlüktür"

AK Parti'nin 13 yaşında olduğunu ve 12 yıldır da iktidar olduğunu hatırlatan Işık, şöyle devam etti:

"Bu süreç içerisinde AK Parti'nin başarısının en temel faktörü, partinin ilkeler merkezli hareket etmesidir. Bizim kuruluşta temel ilkelerimiz vardı. Bu ilkelerden taviz vermediğimiz ölçüde de Allah'ın izniyle AK Parti çok daha uzun yıllar milletine iktidar olarak hizmet etmeye devam edecek. Bu ilkelerin zarar görmesi, zaafa düşmesi partimizin de milletimizin de kaybı demektir. Bu ilkelerden en önemlilerinden biri bizim halktan kopmamamızdır.. Halktan ne zaman koparsak, biliniz ki millet bizden güvenini çeker. İkincisi aldığımız görevin hakkını vermektir. En önemli ilkemiz dürüstlüktür. İktidarlarda bazen teşkilatlar kamudan pay kapmak için araç olarak görülür. Hiç kimse teşkilatlar aracılığıyla hak etmediği bir şeyi talep etmeyecek. Kongre sürecini bu noktada bir fırsat göreceğiz. Eğer içimizde kamu malına haksız olarak el uzatan varsa, bunları bu süreçte kesinlikle kenara koyacağız, yollarımızı ayıracağız. Eğer içimize ben şuradan daha iyi iş görürüm mantığıyla gelecek olan varsa onlara da müsaade etmeyeceğiz. Biz milletin bize verdiği emanete ihanet etmeme noktasında yeminliyiz. Kim bunun aksine hareket ederse o arkadaşımıza müsaade etmeyeceğiz, 'yolumuz ayrılıyor' diyeceğiz." 

Işık, hiç kimsenin teşkilat gücünü kullanarak kamuda hakkı olmayan bir şeyi talep etmeyeceğini vurgulayarak, bu noktadaki hassasiyetlerinin ilk günkü kadar canlı, taze ve diri olduğunu ifade etti.

"Açık söylüyorum, eğer ekonomik olarak kendi kendine yeterli olmayan varsa kendisi ayrılacak. Eğer 'ben başkasının finansmanıyla ilçe başkanlığı yapacağım' diyen varsa onlar şimdiden 'bana müsaade' demesi lazım" diyen Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İl yönetiminde görev alıp da belediyelerden iş takibi yapacak arkadaşımız varsa onları kesinlikle aramıza almayacağız, almamalıyız. Bu noktada büyük bir hassasiyeti her birimiz göstermek durumundayız. İnanıyorum ki bu hassasiyet özellikle o 17-25 Aralık sürecindeki karşı karşıya kaldığımız o haksız kaldığımız eleştiriler noktasında da bizi bir kez daha bu noktayı düşünmemizi gerektiriyor. Gerçekten hiçbir işe bulaşmamış insanlara bile ne kadar büyük iftiraların, çamurların atıldığını o süreçte gördük. Onun için bu kongre sürecinde daha dikkatli olmak, bu konuda hiçbir şekilde insanların kafasında soru işareti bırakmayacak bir netliği, net bir tavrı ortaya koymak durumundayız."

(Bitti)