İSTANBUL METROSUNDA FECİ KAZA

İSTANBUL METROSUNDA FECİ KAZA

Hacıosman Yenikapı arasında hizmet veren metro Sanayi Mahallesi yakınlarında kaza yaptı.

İstanbul Metrosu'nda bugün Sanayi Mahallesi - Seyrantepe hattında inanılmaz bir kaza meydana geldi.

Hacıosman Yenikapı arasında hizmet veren metro Sanayi Mahallesi yakınlarında kaza yaptı. Metronun ön vagonunu delen demir parçası bir yolcuya saplandı. Demir çubuk yolcunun kalçasını delip geçti.

Kazanın oluş nedeni hakkında henüz bilgi edinilemedi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevkedildi.

Makinist tarafından kumanda merkezine yapılan "Kaza nedeniyle durmak zorunda kaldım. Yolcuları tahliye edelim" anonsunun ardından tahliye işlemleri başladı. Metro vagonu içinde kalan ve büyük bir panik yaşayan yolcular tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. 

Kazayla ilgili açıklamanın yapılacak incelemelerin ardından yapılacağı belirtildi.

İSTANBUL METROSUNDAKİ KAZADAN KARELER / FOTO-GALERİ

Metroda inanılmaz kaza! | Haber3 Video | Sitene Ekle

AMELİYATA ALINDI

Seyrantepe metro durağında meydana gelen kazada yaralanan Fatih Çoban adlı yolcu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bir demirin saplanması sonucu yaralanan 33 yaşındaki Çoban ameliyata alındı.

"30 DAKİKA BOYUNCA AMBULANS GELMEDİ"

Bir görgü tanığı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir süredir kapalı olan bu metro hattını Pazartesi günü işe giderken kullandım. Önce raylarda bir titreme hissettik, zamanla kuvvetlendi. Sonra bir çığlık duyduk ve yolculardan birinin kalçasına demir saplandığını gördük.

İSTANBUL METROSUNDA FECİ KAZA - Resim : 1

MAYIS'TAN BERİ İNŞAATTAYDI

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe İstasyonları arası metro seferlerini 9 dakikadan 4 dakikaya düşürmek için yapılan 3. Metro Tüneli inşaatı, 20 Mayıs 2014 Salı günü başladı. Dört ay boyunca Sanayi Mahallesi-Seyrantepe İstasyonları arasında yolcular, sabah 06.00 ilâ gece 00.00 saatleri arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz olarak taşındı. Bu tünel sayesinde Taksim-Seyrantepe arası yolcu kapasitesinin saatte 24 binden 60 bine çıkarılması hedeflendi.

TV KANALLARI KAZAYI GÖRMEDİ

Metro durağındaki bu kaza ve yurttaşların yaşadığı büyük kargaşayı tv kanalları kaza üzerinden 1,5 saat gibi bir süre geçmesine rağmen görmedi. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken tv kanalları kazadan ancak 1,5 saat sonra haberi geçmeye başladı.

EKŞİSÖZLÜK YAZARI OLAY ANINI ANLATTI

"Kazanın gerçekleştiği ve bir yaralının olduğu vagonlardan birindeydim. kaza anını anlatmak gerekirse, metro hafiften titremeye başladı, çok anormal bir durum olarak görmedik ama bir süre sonra titreme şiddeti epey arttı ve saniyeler içerisinde şu manzara gerçekleşti:(Bir yolcunun beline demir parçası saplandı)

Bu manzaradan hemen sonra metrodaki acil çıkış düğmesine bastık ve sirenler çaldı. Şansımıza metronun her iki tarafında duvar değil de sağ tarafında inşaatın olduğu ve inşaat işçilerin olduğu boş bir alan vardı. Onlardan yardım istedik, kapı açıldı ve çıkmaya başladık. Ambulans istedik ve 30 dakika boyunca ambulans gelmedi ve o adam yaralı bi şekilde yerde yatmaya devam etti. kazazedelerden biri metroda çalışan işçilere "burada sağlık görevlisi yok mu hiç? başınıza bi şey gelse çağırabileceğiniz herhangi bi kimse?" dedi ama işçilerin başını öne eğip susması durumun vehametini özetlemeye yetti. "