4,5 saatlik kurtarma operasyonu

4,5 saatlik kurtarma operasyonu

Mersin'de kanalizasyon borularına giren köpeği itfaiye ekipleri kurtardı.

İlçede Merkez Mahallesi Türbe Caddesi’nde devam eden kanalizasyon çalışması sırasında logardan gelen köpek sesleri üzerine vatandaşlar belediyeyi arayarak durumu bildirdi. Kanalizasyon borularına giren meraklı köpeği çıkarmak için belediye ekipleri 4,5 saatlik operasyon gerçekleştirdi. Trafik ekipleri operasyonun güvenliği için yolu trafiğe kapadı. Vatandaşlar ise operasyonu meraklı gözlerle izledi.

Vatandaşlardan Emine Seyrek, mahalle sakinlerinin haber vermesiyle köpeğin çıkarılması için operasyon başlatıldığını belirterek, “Ekipler öğlenden bu yana köpeği kurtarmak için çalışıyorlar. O da bir can taşıyor. Umarız sağ salim çıkar” dedi.

Saatler ilerledikçe ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Uzun uğraşlar sonunda köpek bulunduğu yerden çıkarıldı. Çıkarıldıktan sonra suyla yıkanan köpeğin başından yaralandığı da ortaya çıktı.
Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gubaroğlu, operasyon sonunda yaptığı açıklamada, “Yağmur suyu çalışmaları sırasında borunun içerisine girmiş. Sesi duyan vatandaşlar bizi aradılar. Köpeği kurtarmak için çalışma başlattık. 4,5 saat sonra sağ salim kurtarıldı. Başında yaralanmalar var, veterinerler tarafından tedavi edilecek ve bakımı yapılacak. Daha sonra köpeği belediyenin arıtma tesisinde besleyeceğiz. Bundan sonra artık köpeğin bir sahibi var” dedi.

Köpek, sağlık kontrolünün yapılması için belediye ekiplerince veterinere götürüldü.