''KARŞI OPERASYON'' ! 5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

''KARŞI OPERASYON'' ! 5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

İstanbul'da dün yaşananla ilgili olarak bu sabah 5 emniyet müdürü görevden alındı...

Dün sabah saatlerinde başlayan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonlarının ardından bu sabah da operasyon yetkisi olan 5 emniyet müdürü görevden alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde operasyon yetkisi olan Mali Şube Müdürü, Terör Müdürü, Organize Müdürü Nazmi Ardıç, Asayişten Sorumlu Müdür görevlerinden alındı.

Başbakan Erdoğan, dün gece partisinin MKYK toplantısını iptal ederek İstanbul'a geldi. İstanbul'da bir dizi toplantılar yapmıştı.

İŞTE GÖREVDEN ALINAN İSİMLER

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
Terör Şube Müdürü Ömer Köse
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal

EMNİYET MÜDÜRLERİ NEDEN GÖREVDEN ALINDI ?

Edinilen bilgiye göre, savcıdan gelen "başlayın" talimatı üzerine operasyon için düğmeye, İstanbul Emniyeti Mali Şube ve Organize Suçla Mücadele Şubesindeki amirler, üstlerindeki şube müdürlerine haber vermeden bastı.

İstanbul Emniyet Müdürü de, ilgili şube müdürlerini "operasyondan haberdar olmadıkları ve kendi amirleri olan İl Emniyet Müdür yardımcısı ve İl Emniyet Müdürüne bilgi vermedikleri  için" görevden aldı.

GÖREVDEN ALMALARIN ARDINDAN JET ATAMALAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine yeni görevlendirmeler yapıldı.

Buna göre; Organize Suçlarla Mücadedele Şube Müdürlüğü'ne Ömer Burak Aktaş,Mali Şube'ye Hakan Sıralı, Asayiş Şube'ye Yusuf Bengü, Kaçakçılık Şube'ye Aydın Yılmaz ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne eski istihbaratçı Serdar Ali Sekkin getirildi. Görevden alınanlardan Ertan Erçıktı Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirlirken, diğer 4 müdür müdüriyet emniyet çekildi.

HÜSEYİN ÇAPKIN'DAN SES SEDA YOK

Diğer yandan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın dün makamına gelmediği öğrenildi.

Çapkın bugün de şu saate kadar henüz Emniyet Müdürlüğü'ne gelmiş değil. Çapkın'ın bugün de gelmesinin beklenmediği iddia ediliyor.

GÖZALTI SAYISI 50'Yİ AŞTI

İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısının 50'yi aştığı bildirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube ile Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinin dün düzenlediği operasyon kapsamında, aralarında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın eşinin de bulunduğu bazı kişiler, gece saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısının 50'yi aştığı öğrenildi.

SAVCI ÖZ GÖREVDEN ALINMADI !

Diğer yandan bir başka görevden alma haberi de dün geceye damgasını vurmuştu. Özellikle sosyal medya üzerinden bir anda büyüyen "Savcı Zekeriya Öz ve Savcı Celal Kara görevden alındı" iddiaları da yalanlandı.

Ancak burada da sürpriz bir gelişme yaşandı ve polis müdürlerinin görevden alınması nedeniyle gözaltındaki isimlerin ifadelerin süratle alınarak mağdur olmaması için yeni ek savcıların görevlendireceği öğrenildi.

ŞUBESİ OLMAYAN MÜDÜR

Görevden alınan en ilginç müdür bu yıl yeni kurulan Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal oldu. İstanbul Emniyeti’nde Kaçakçılık Şubesi bu yıl Mali Şube’den ayrılarak yeni kurulmuştu. Haziran ayında Mardin Kaçakçılık ve Organize Müdürü iken İstanbul’a gelerek göreve başlayan Turhal, yeni kurulan şubesine personel ayarlamakla uğraşıyordu. Daha kendi odası bile olmayan Turhal, müdür koltuğuna oturamadan görevden alınmış oldu.

CANLI BOMBAYI YAKALADI

Görevden alınan bir diğer isim ise İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı oldu. Son operasyonla hiçbir ilgisi olmayan Erçıktı, bundan önceki görevinde Gaziosmanpaşa ilçe emniyet müdürü olarak görev aldı. Çıktı bu görevden önce de İstanbul Terör Şube’sinde emniyet müdür yardımcısı olarak çalıştı. Erçıktı’nın ismi o dönem Okmeydanı’nda eyleme giden canlı bomba eylemcisini yakalamasıyla gündeme gelmişti.

TERÖR MÜDÜRÜ DE ALINDI
 
Sabah operasyonuyla görevden alınan bir diğer isim İstanbul Terörle MücadeleŞube Müdürü Ömer Köse oldu. 7 Şubat’ta yaşanan MİT krizinden sonra Yurt Atayün’ün yerine terör müdürü olarak göreve getirilen Köse, yapılan son operasyonla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Daha önce Mali Şube’de müdür yardımcısı olarak görev alan Köse döneminde, Bayrampaşa’da toprağa gömülü halde çok sayıda bomba bulunmuş, canlı bomba eylemi yapmak için hazırlanan iki eylemci, eylem hazırlığı sırasında yakalanmıştı.
 
OPERASYONU YAPAN 2 MÜDÜR

Dün yapılan büyük yolsuzluk operasyonunu yapan iki isim ise Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardınç’dı. Yakup Saygılı, Mali Şube’nin başına 7 Şubat’ta yaşanan MİT krizinden sonra tayin edilmişti. Ardınç ise bir süredir Organiz Şube’den sorumlu müdür olarak çalışıyordu. Ergenekon, şike gibi büyük operasyonlara ve mafya örgütlerine yönelik yaptığı operasyonla gündeme gelmişti.

Ayrıntılar az sonra Haber3.com'da olacak, bizden ayrılmayın...