Ahmet R. Yılmaz hükümeti göreve çağırdı

Ahmet R. Yılmaz hükümeti göreve çağırdı

MHP Genel Başkan adayı Ahmet R. Yılmaz'dan çok kritik Çin uyarısı...

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Doğu Türkistan'da yaşanan vahşetin aslında tüm dünya için bir uyarı olduğunu söyledi.

Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

YAKIN GELECEĞİMİZİ BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHDİT

Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’daki pervasızlığına sessiz kalınması, tüm dünya ülkeleri için yakın geleceğimizi bekleyen en büyük tehdittir.

Önümüzdeki süreçte İran ve Rusya’nın bu acımasız ve hızla kapitalleşen ÇİN devleti ile olan ilişkileri son derece dikkatle izlenmelidir.

Çin Kapitalleşmesinin gereği olan enerji ihtiyacını karşılama ve siyasal emperyalizminin alanını genişletmesinin gereği olarak Ortadoğu’ya olan ilgisi artarak devam edecektir. Çin ile İran ve Rusya arasında var olan bu ittifakın güçlenmesinin ne anlama geleceğini anlamak açısından Doğu Türkistan’daki bu olaylar ve katliam çok önemli bir uyarıdır…

Bu olaylardan yalnız Türkler değil tüm dünya gereken dersi çıkarmak zorundadır...

Siyasal ve Ekonomik emperyalizmini tamamlayacak olan Çin, emperyalizmin son ayağı olan Kültür ve inanç üzerinde baskıya yönelecektir…

Çin, dünyayı bekleyen en büyük tehlike ve tehdittir. Kitap ehli olan her millet bu tehdidi algılama şeklini yeniden gözden geçirmek zorundadır.

Ahmet R. Yılmaz hükümeti göreve çağırdı - Resim : 1ÇİN'İN HEDEFİNDE İRAN VE RUSYA VAR

ABD, İsrail ve AB gibi ülkeler bugün sessiz kaldıkları Çin devletini yarın İran ve Rusya ile kol kola göreceklerini unutmamalıdır. Bu nedenle Doğu Türkistan için toplu bir hareket ve tavır belirlemek tüm diğer ülkeler açısından büyük bir önem arz etmektedir.

NATO olayları görüşmek üzere özel gündemle toplanmalı.

Birleşmiş milletler acil uyarılar yaparak Çin Hükümetini kınamalıdır.

Başbakan ve Hükümet sadece konuşuyor, bu yetmez, eyleme geçmek şart.

BM Güvenlik Konsey Başkanlığını yürüten bir ülke olarak Türkiye olaylara seyirci kalmadan daha aktif bir vizyon oluşturmalıdır.

Ahmet R. Yılmaz hükümeti göreve çağırdı - Resim : 2

AKP HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİ

Hükümet ve Başbakan bu konuda daha fazla konuşmak yerine daha fazla ne yapabilirim üzerinde çalışmalı ve Türkiye Büyük Millet Meclisini olağan üstü bir şekilde toplayıp acil müdahale gurubu oluşturarak bölgeyi mercek altına almak zorundadır.

Öte yandan Başbakan ve Cumhurbaşkanı Çin - Rusya - İran ittifakı ihtimalini göz önüne alarak ABD ve diğer ilgili ülkelerle görüşmeler yaparak Çin devletinin bu hızlı yükseliş ve yürüyüşünün önünü kesecek tedbirleri masaya yatırmaları gerekmektedir. Bu manada NATO‘nun en etkin 2. Gücü olan Türkiye olarak özel gündemle toplantı talep edilebilir. Aynı şekilde Birleşmiş milletlere özel gündem çağrısı yapılabilir...