AK Parti'de istifa yolda !

AK Parti'de istifa yolda !

AK Partili Oktay Duru, partisinden istifa edeceğini açıkladı.

AK Parti Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru, partisinden istifa edeceğini açıkladı.

Yerel seçimlerden önce Balçova Belediye başkan aday adayı olan Duru, Twitter hesabından hem AK Parti İzmir İl Başkanlığı hem de Balçova İlçe Başkanlığı’ndaki yetkilileri eleştirmişti.

Duru, sosyal medya hesabında şunları yazmıştı. “Seçim zamanı kıyım başladı. Gençlik kolları başkanı zorla istifa ettirildi. Kadın kolları başkanın düzenlenen toplantılardan haberi yok. Teşkilatı paramparça ettiler. 12 yıldır partideyim. 5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Son 3 gün kala adayı değiştirdiler. En düşük oyumuzu aldı. 17 yaşından beri Balçova’ya gelmeyen birini aday yaptılar. Meclis üyelerine bir bakın, partiyle alakası olan var mı? Teşkilattan yazılan isim 11. sırada. Teşkilattan bir kişi yok. İlk defa 4 tane meclis üyemizin 3 tanesi üniversite mezunu yok. Devletten ihale alanların siyasette yer alması çok yanlış. Hem kamu ihalesi alacaksınız hem iktidar partisinde görev alacaksınız. Benim gibi düşünenleri yanlarında istemediler. Bu benim düşüncem. Doğrudur, yanlıştır. Ticaretle siyaseti karıştırmayalım.”

AK Parti Balçova İlçe Teşkilatı, bu sözlerin parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle Oktay Duru’nun, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesini istedi. İl teşkilatı da bu isteği uygun bularak Duru’yu disipline sevk etti. Duru, bununla ilgili olarak kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini, sadece dedikodu olarak duyduğunu belirterek, “Bunun gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Eğer doğruysa mutlaka istifa edeceğim. Bir toplantı düzenleyerek bunu kamuoyuna duyuracağım.” dedi.