Balkanlar'dan kar geliyor !

Balkanlar'dan kar geliyor !

Balkanlar'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgasının haftasonundan itibaren Türkiye'yi de etkisi altına alacağı açıklandı.

Bosna Hersek'te, hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte Sabah erken saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kara bıraktı. Son günlerde güneşli havaya alışanSaraybosnalılar aniden başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Saraybosna'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezinde trafikte aksamalar olduğu görüldü.

Meteoroloji yetkilileri, Saraybosna yakınlarında bulunan Byelaşnitsa Dağı'nda hava sıcaklığının sabah saatlerinde eksi 3 derece olarak ölçüldüğünü, en yüksek hava sıcaklığının ise Adriyatik Denizi kıyısındaki Neum'da 22 derece olarak tespit edildiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde 10 santimetreyi geçtiğini, ayrıca ülkenin bazı bölgelerinde de şiddetli fırtına beklendiğini kaydetti.

TÜRKİYE’YE GELİYOR
Bosna Hersekli meteorolog Jelyko Maystoroviç yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının çok hızlı bir şekilde değiştiğini söyledi.

Balkanlar'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgasının Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Maystoroviç, şöyle konuştu:

"Balkanlar'a kuzeybatıdan gelen soğuk hava dalgası, Türkiye'ye doğru devam edecek. Ancak Türkiye'ye ulaşana kadar yavaşça etkisini kaybedecek olan soğuk hava dalgasından dolayı, bu ülkede olağandışı yağışların meydana geleceğini sanmıyorum" diye konuştu.

Maystoroviç, Bosna Hersek'te ise yoğun yağışların üç gün boyunca etkili olacağını ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirtti.

Hafta sonundan itibaren yağışların azalacağını bildiren Maystoroviç, düşük hava sıcaklıklarının ise etkisini koruyacağını sözlerine ekledi.

DOĞU'DA SOĞUK HAVA ETKİLİ

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 3 dereceyle Kars ve Ardahan'da kaydedildi - Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde kar kalınlığı 6 santimetre ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi altına giren bölgede havanın gün boyu açık, akşam saatlerinde ise parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 3, Erzurum, Erzincanve Ağrı'da 1, Iğdır'da ise 3 derece kaydedildi.

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde kar kalınlığı 6 santimetre ölçüldü.

Bölgede beklenen günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da 12, Erzurum, Ağrı ve Kars'ta 14, Iğdır'da 16 ve Erzincan'da 17 derece tahmin ediliyor.