Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye son çağrı

Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye son çağrı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'''Bugün KKTC'nin kuruluş yıldönümü. 33 yıl önce KKTC kuruldu. Bütün Kıbrıslı kardeşlerimizin bu güzel gününü kutluyoruz. Türkiye her zaman Kıbrıs'ın yanındadır. Kıbrıs'ın siyasi ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü katkıyı sürdüreceğiz.

Kıbrıs'ta bugünlerde müzakereler devam ediyor. Amacı yıllardır devam eden adadaki haksızlıkların sona erdirilmesi. Kıbrıs Rum tarafı adanın tamamını temsil ediyor ve KKTC'ye bu anlamda ambargo uygulanıyor. İki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren adil paylaşımlı bir çözümü biz de arzu ediyoruz.

''ANKARALILARA MÜJDEMİZ VAR''

Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki yılbaşından itibaren yaklaşık 10 kilometrelik Keçiören Metrosu da hizmete girecek.

''2017 SONUNDA İNŞALLAH OVİT TÜNELİ'NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ''

Bolu Tüneli'ni geçmiş iktidarlar 17 sene yapamadı. Tüneli ne yapsak patates deposu mu yapsak diye tartışma açtılar. Artık yılda 80 kilometre tüneli bitiren bir Türkiye'ye geldik. 2017 sonunda inşallah Ovit Tüneli'nin açılışını gerçekleştireceğiz.

''BUGÜN HALA ONLAR KONUŞUYOR AK PARTİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR''

Yardım alan değil artık yardım eden bir Türkiye'yiz. 14 yıl önce kimin aklına gelirdi ki Türk mühendislerinin yaptığı dev gemiler gidecek karanlığa gömülen ülkeler için ışık olacak elektrik olacak. Vaktiyle onlar konuşur AK Parti yapar diyorduk. Bugün hala onlar konuşuyor AK Parti yapmaya devam ediyor.

2016 yılı için asgari ücreti bin 300 lira yaptık bu artıştan doğan sigorta priminin işveren payını devlet olarak işverenlerimizin yükünü azaltmak adına biz yüklenmiştik. Bu uygulamayı 2017 yılında da devam ettireceğiz. 2017 yılı boyunca KOBİ'lerimize girişimcilerimize 7,5 milyar liralık bir destek sağlıyoruz.

ÖSO El Bab'a doğru ilerliyor. Burayı da DEAŞ unsurlarından kısa sürede temizlemiş olacağız. PYD, YPG, PKK terör örgütlerine karşı da operasyonlarımız amansız bir şekilde devam ediyor. Türkiye olarak bütün çabamız bölge halkının huzuru geleceği can güvenliklerinin sağlanmasıdır.

ABD'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

Amerika'da bir seçim yapıldı Cumhuriyetçi aday Sayın Trump ABD'nin yeni seçilmiş başkanı oldu. Hayırlı olsun kendisini telefonla arayıp tebrik ettim. Amerikan halkı kendi geleceği ile ilgili kararı vermiştir. Bu süreci tüm ülkelerin iyi okuması gerekiyor. Sandıktan çıkan sonucu sokak şiddetleri ile yok saymaya çalışmak demokrasiye karşı kabul edilemez bir tutumdur.

AB'YE ELEŞTİRİ

AB'deki dostlarımız 15 Temmuz'da beklediğimiz tavrı ortaya koyamadılar. Her şey dünyanın gözü önünde oldu. Eğer demokrasi ve özgürlüklere inanıyorsanız bir milletin verdiği destansı mücadeleyi ancak ve ancak ayakta alkışlarsınız.

PKK'ya FETO'ya kucak açanlar Türkiye'ye ayar vermeye çalışamazlar. AB önce teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. Önce terör grupları ve onların siyasi uzantılarına destek olmaktan vazgeçsin tercihi yapsın Türkiye ile mi yola yürüyecek yoksa Türkiye'nin düşmanları ile mi el ele kol kola yürüyecek. Bu ülke hiçbir ülkeden talimat almaz hiçbir ülkenin yönlendirmesi ile hareket etmez. Milletimiz dışında hiç kimseden talimat almaya ihtiyacımız yoktur.''

15 Temmuz'da milletimiz hiçbir gücün Türkiye Cumhuriyeti üzerinde vesayet kuramayacağını göstermiştir. Aynı anda birden fazla terör örgütü ile mücadele halinde olan Türkiye bu yoluna kararlılıkla devam edecektir.

AB tutturmuş terör yasasını değiştirin. Nereden çıktı kardeşim? Türkiye terörle amansız mücadele ediyor bir darbe girişimi geçirmiş... Terör örgütlerinin telkini ile bunu bize söylüyorlar. Milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili eleştirilerini sıralıyorlar. AB ülkeleri de dahil bu zaman zaman kaldırılmıştır. Avusturya, Fransa, İzlanda, Yunanistan'da bunu sayısız örnekleri var. Bu ülkelerde suç üstü yakalanan milletvekillerini dokunulmazlıkları kaldırılmıştır.

AB İLERLEME RAPORU'NA TEPKİ

AB'nin son açıkladığı rapor bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir. Maksadını oldukça aşan ifadelerle dolu ve bunları Türkiye olarak kabul etmiyoruz. AB'yi terörle mücadelede yanımızda görmek istedik, teröristlerin arkasında değil.

Bazı milletvekilleri hakkında tutuklama kararı verilmesi tamamen yargının işidir. Yapılan işlemler de hukuk çerçevesinde yürümektedir. Hakların terör örgütü üyesi olmak gibi ağır iddialar vardır. Milletten aldığı yetkiyi hiçbir vekil terörü besleyip halka düşmanlık etmek için kullanamaz. Bunlar yargının önünde ya aklanacak ya da yaptıklarının hesabını verecek. Türkiye'de hukukun nasıl işleyeceğine AB büyükelçileri karar veremez. Milletimiz onların HDP grubunda verdikleri o trajikomik fotoğrafı asla unutamaz. HDP, terörle arasına mesafe koyamayan bir parti olmuştur. Bu partiye destek olmak AB büyükelçilerinin işi olmamalı.

DERİK KAYMAKAMI'NIN ŞEHİT EDİLMESİ

Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır, katil zanlıları yakalanmıştır şimdi hesaplarını veriyorlar.

Defalarca bu kürsüden Sayın Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundum. Gelin beraber hareket edelim. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu dediğim dedik çaldığım düdük diyor başka bir şey demiyor. Yabancı medyaya iktidar partisini şikayet ediyor AK Parti'yi kötülüyor. Bu iddiları delillendirdiğnii bugüne kadar görmedim. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Ey Kılıçdaroğlu, rejim tartışması 1923'te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok, olsa da önce karışına çıkan AK Parti olur. Biz rejimi değil vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz. Bırakın da millet buna karar versin. İpotek koymayın engel olmayın olmak isteseniz de olamazsınız millete karşı konulmaz tabi olunur.

Anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya geldik. Bu değişiklikle ilgili çağrımızı CHP'ye MHP'ye yaptık. Ana muhalefet partisi bu hükümet sistemi değişikliğine yani cumhurbaşkanlığı diğer adıyla başkanlık sistemine karşı olduğunu açıkça belirtti ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etse de şu anda içinde bulunduğumuzun durumun sürdürülebilir olmadığı konusunda bizimle mutabık olduğunu ifade etti. Bir anayasa değişikliği konusunu Meclis'e getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar milletindir.

''KILIÇDAROĞLU HALA VAKTİN VAR TREN KALKMADAN BİNEBİLİRSİN''

Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki kapımız açık bizim kapımız da açık hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin gelin hep beraber yapalım Yenikapı ruhunu yaşatalım. Anayasa milletin anayasası olacak 79 milyonun anayasası olacak.