Başkan Tekin: Yatırımlar mecburen Tekkeköy’e yapılıyor

Başkan Tekin: Yatırımlar mecburen Tekkeköy’e yapılıyor

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, ilçenin düz bir ovaya sahip olmasının yatırım maliyetlerini düşürdüğünü belirterek, yatırımların mecburen ilçeye yapıldığını söyledi.

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, ilçenin düz bir ovaya sahip olmasının yatırım maliyetlerini düşürdüğünü belirterek, yatırımların mecburen ilçeye yapıldığını söyledi.

Hayati Tekin, yaptığı açıklamada, Tekkeköy’ün büyük bir bölümünün verimli tarım arazisine sahip olduğunu belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının söz konusu arazilerin, tarım dışı amaçla kullanılmasına karşı çıktıklarını ve bu konuda son derece haklı olduklarını kaydeden Tekin, "Ancak hata geçmişte yapıldı, günümüzde de devam ettiriliyor. Lojistik köy, stadyum projeleri mecburen ilçeye yapıldı. Çünkü adam stadyumu Toybelen’e eğimli araziye yapsa 2 kat daha masraf yapacak. Bu hataların bedelini gelecek nesiller çekecektir." dedi.

"ÖNERİLERİMİZ DİKKATE BİLE ALINMADI "

Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesi, yeni Hurdacılar Sitesi’nin arka tarafına toplamda 176 hektar alan üzerine kurulacak lojistik köy projesiyle ilgili bazı hataların yapıldığını öne süren Tekin, “Lojistik alandan daha fazla vatandaşın kullanımında olan tarım arazisi, itirazlara rağmen sanayi alanı ilan edildi. Ayrıca lojistik köy alanın hemen kenarında, söz konusu proje alanından daha büyük iki araziyi planladık ve önerdik. Bu önerilerimiz dikkate dahi alınmadı." diye konuştu.

"TEKKEKÖY GIDA OSB ALANI, BÜYÜTÜLECEK"

Tekkeköy ilçesi Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) mevcut durumu hakkında bilgi veren Başkan Tekin, şunları kaydetti: "Gıda OSB’de 6 firma faaliyetlerine devam ediyor. Diğer firmalar proje hazırlığında. Bizim Tekkeköy Belediyesi olarak hedefimiz, Gıda OSB’ye dahil edilecek alanın bir an önce projeye eklenmesidir. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bazı firmalar çeltik gibi toz çıkaran imalatlara soğuk bakıyorlar. Ancak bölgede pirinç var. Çeltik fabrikaları çoğalırsa köylü yüksek fiyata ürünlerini satabilir. Birde yem fabrikalarında kömür kullanılmasına bazı arkadaşlarımız endişe ile bakıyorlar. Gıda OSB’ye ilave edilecek alan sanayinin güney alanında kaldığı için toz boş alanlara gidecektir. Kömür yakarak bu işletmelerimiz ekonomik üretim yapma olanağına sahip olacaklar. Bu üretim şekli nedeniyle bölgeye gelmek istemeyen firmalar da fikirlerini bir daha gözden geçirmek zorunda kalacaklardır."


CİHAN

text-ad