DEVLET BAKANI HAYATİ YAZICI: 2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA SOSYAL KONUT ÜRETİMİMİZİ 100 BİN KONUT SAYISINA ÇIKARMIŞ BULUNUYORUZ

DEVLET BAKANI HAYATİ YAZICI:     2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA SOSYAL KONUT      ÜRETİMİMİZİ 100 BİN KONUT SAYISINA ÇIKARMIŞ      BULUNUYORUZ

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2023 vizyonu doğrultusunda sosyal konut üretimini 100 bin konut sayısına çıkardıklarını bildirdi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2023 vizyonu doğrultusunda sosyal konut üretimini 100 bin konut sayısına çıkardıklarını bildirdi.

Bakan Yazıcı, Saray ilçesindeki Hükümet Konağının açılışına katıldı, ardından da Van'a geçerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında incelemelerde bulundu. AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret eden Yazıcı, iki gün önce Bingöl-Solhan karayolunda yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Burak Nar'ın (27) Yeni Mahalle'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yazıcı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeşil kartlılar için Kevenli köyünde yaptırılan konutları gezerek burada dört çocuğu ile yaşayan Müzeyyen Tatar'ın evine de konuk oldu. Tatar'ın çocuklarına oyuncak ve çeşitli hediyeler veren Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal politikalarının ana isminin 'Sosyal Korunma' olduğunu ve bu politikalarının üç alt başlıktan oluştuğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardımlar alt başlıklarında ilk adımı sosyal güvenlik kurumlarının birleştirilmesi ve SGK Başkanlığının kurulması olduğunu hatırlatan Yazıcı, şunları söyledi:

"Konuk olduğumuz daire 1+1, 45 veya 47 metrekareden oluşan bir daire, bir sosyal konut. Bunu biz ilk olarak 2009 yılında başlattık. Bu konutların üretim bedelleri, maliyetleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından karşılanıyor, TOKİ'ye ödeniyor ve TOKİ bu konutları yapıyor. Bu konutlar kura ile dağıtılıyor. Ayda 100 lira geri ödeme yapmak suretiyle bu konutların ödemeleri tahsil edilecek. Ama bu 100 liranın ödenmesi konusunda da bir çalışma yapıyoruz. Sanırım bir iş sağlandıktan sonra bu ödemeleri yapabilecekler. Bu konudaki çalışmamız devam ediyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler dolayısıyla bugün seçim beyannamesini açıklarken bu konulara geniş yer verdiğini de vurgulayan Yazıcı, "İlk etapta 10 bin olan konut projemizi 50 bin konuta çıkardık. Şimdi de 2023 vizyonu doğrultusunda sosyal konut üretimimizi 100 bin konut sayısına çıkarmış bulunuyoruz. Ben bu çocukların anneleri ile birlikte bu sıcak yuvada inşallah yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürürler. İmkanlarımız arttıkça bu doğrultudaki yardımlarımızı daha çeşitlendirecek, miktarlarını da daha da artıracağız"şeklinde konuştu.

İnceleme ve ziyaretleri sırasında Bakan Yazıcı'ya Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, il başkanı, partililer ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.