Direksiyon başına alkollü geçti kaza yaptı, 500 TL para cezası aldı

Direksiyon başına alkollü geçti kaza yaptı, 500 TL para cezası aldı

Eskişehir’de alkollü araç kullanırken kaza yapan sürücü B.D., ‘alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye sokmaktan’ dolayı para cezasına çarptırıldı. F.D., eşinin hapse girmesi halinde kendilerine bakacak kimsenin olmadığını, iki...

Eskişehir’de alkollü araç kullanırken kaza yapan sürücü B.D., ‘alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye sokmaktan’ dolayı para cezasına çarptırıldı. F.D., eşinin hapse girmesi halinde kendilerine bakacak kimsenin olmadığını, iki çocuğunun mağdur olacağını söylemesi ve sanığın bu olaydan ders çıkardığını, alkollü olarak bundan böyle araca bile binmeyeceği sözünü vermesi üzerine mahkeme, B.D.’yi 500 TL para cezası verdi.

B.D. ilçedeki akrabalarını ziyareti sırasında alkol aldı. Ardından arkadaşı, eşi ve iki çocuğuyla birlikte gece Eskişehir’e dönmek için araçla yola çıktı. Sanığın iddiasına göre, B.D. arkadaşı rahatsızlanınca aracı alkollü olmasına rağmen kendisi kullanmaya başladı. Ancak B.D.’nin kullandığı araç önünde seyreden traktöre arkadan çarptı. B.D. yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası güvenlik güçleri olay yerine geldi ve olayla ilgili tutanak tuttu. Sürücü B.D.’nin yapılan muayenesinde, 250 promil alkollü olduğu belirlendi. Ardından B.D. hakkında ‘alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye sokmak’ dan kamu davası açıldı.

Eskişehir Adliyesi’nde hakim karşısına çıkan B.D., alkollü araç kullanarak çok büyük hata yaptığını anlatarak mahkemeden ve ailesinden özür diledi. Bacanağının ısrarı üzerine alkol aldığını anlatan B.D., geç gece geç vakitte yola çıktıklarını, arkadaşının rahatsızlanması üzerine aracı kendisinin kullanmak zorunda kaldığını kaydetti. Araçta iki çocuğu ile eşinin de olduğunu belirten B.D., alkollü araç kullanırken bir anda traktörü arkadan çarptığını, daha sonra gözünü hastanede açtığını anlattı. Alkollü olarak araçla kullanmakla büyük hata yaptığını vurgulayan B.D., “ Bu olaydan şahsım olarak büyük ders aldım. Bundan böyle bırakın alkollü araç sürmeyi, alkollü olarak araca bile binmem. Çok şükür çocuklarıma bir şey olmadı. Onlara bir şey olsaydı, vicdan azabı çekerdim.” diye mahkeme dert yandı.

F.D. ise mahkemeden eşinin hapis cezasının artırılmamasını isteyerek, “Ne olur eşim hapse girmesin. Eşim hapse girerse iki çocuğum ve ben mağdur oluruz. Bu bize ve eşime ders oldu.” diye konuştu.

Dosyayı son kez inceleyen mahkeme başkanı, sanık B.D.’yi ‘alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan’ dolayı 500 TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın bu cezasını ertelemedi.

CİHAN