Erzurum'da terör operasyonu

Erzurum'da terör operasyonu

Bölgeden kaçan teröristlere ait sığınaklarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışma sonrasında bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şenkaya ilçesi Beşpınar Köyü Subatan ormanlık alanında dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda; arama tarama faaliyeti yürüten jandarma birlikleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Jandarma ekiplerinin ‘teslim olun’ çağrısına ateşle karşılık veren terörist grup sığ ormanlık alana doğru kaçtı. Bölgede havadan ve karadan operasyon başlatılırken, kaçan teröristlere ait sığınakta 1 kilo C4 plastik patlayıcı, 2 adet roket atar mermisi, bol miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan, 5 kişi olarak görülen terörist grubun daha önceki tarihlerde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğal gaz boru hattının patlatılması, Kars-Erzurum karayolunda yol kesme eylemi, Şenkaya ilçesi Yazılı köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı madde konulması ve patlatılması eylemlerine katıldıkları tahmin ediliyor.