Görmeyen annelerine futbolla ışık oluyorlar -Orduspor bayan takımı futbolcuları kız kardeşler Gizem ile İrem, görme engelli annelerine oynadıkları futbolla adeta ışık oluyor -Anne Atiye Gönültaş: Kızlarım m

Görmeyen annelerine futbolla ışık oluyorlar     -Orduspor bayan takımı futbolcuları kız kardeşler      Gizem ile İrem, görme engelli annelerine oynadıkları      futbolla adeta ışık oluyor     -Anne Atiye Gönültaş: Kızlarım m

ORDU Gökhan Gücüklüoğlu/Eyüp Elevülü - Orduspor bayan takımı futbolcuları kız kardeşler Gizem ile İrem, görme engelli annelerine oynadıkları futbolla adeta ışık oluyor.

ORDU Gökhan Gücüklüoğlu/Eyüp Elevülü - Orduspor bayan takımı futbolcuları kız kardeşler Gizem ile İrem, görme engelli annelerine oynadıkları futbolla adeta ışık oluyor.

Anneleri doğuştan görme engelli olan Gizem (18) ile İrem (16) Gönültaş, mor-beyazlı takımda forma giyerek, takımlarının başarısı için ter döküyor.

Milli takım formasını da giyen Gizem Gönültaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklükten beri futbola ilgi duyduğunu söyledi.

Ailesinin futbol oynamasına hiçbir zaman karşı çıkmadığını, her zaman kendilerine destek olduğunu anlatan Gizem, "Ailemizden olumsuz hiçbir tepki görmedik, sürekli yanımızda oldular" dedi.

Çocukluğunda bebekle oynamak yerine topla oynamayı tercih ettiğini dile getiren Gizem, "İlköğretim okulunda öğrenim görürken orada kız futbol takımı kurdular. Biraz oynadıktan sonra şimdiki hocamız, Soyaspor'un bayan futbol takımını kurdu. Okula gelerek birkaç arkadaşımla beni bu takıma aldı. Beş yıl orada forma giydim, şimdi de Orduspor bayan futbol takımındayım" diye konuştu.

Kadınlar U 19 Milli Takımı formasını da giydiğini vurgulayan Gizem, "Bir yandan da Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde eğitimimi sürdürüyorum. Zaman zaman maçların okulumu da etkilediği oluyor ancak ben ikisini bir arada götürmek istiyorum" dedi.

İrem Gönültaş (16) ise hayalinin, ablası ile aynı anda milli takım formasını giymek olduğunu söyledi.

Kulüpte beraber oynadıklarını belirten İrem, "Hamit ve Halil Altıntop kardeşler aynı anda milli formayı giydiler. Biz de onlar gibi olmak istiyoruz" diye konuştu.

-"Bebekken futbolcu olacağı belliydi"-

Anne Atiye Gönültaş iki kızının birlikte futbol oynamasından mutluluk duyduğunu kaydederek, özellikle Gizem'in çok küçük yaşında bile futbola ilgi duyduğunu anımsattı.

Kızlarının futbol oynamasına hiçbir zaman karşı çıkmadığını anlatan anne Gönültaş, "Gizem'in futbolcu olacağı herhalde beş, altı aylıkken belliydi. Kız çocukları genelde bebeklerle oynarken Gizem emeklemeye başlar başlamaz kırmızı bir topu vardı, onun peşinde giderdi. Ağabeyinin oyuncakları ile oynamayı daha çok severdi. Büyüdüğü zaman da futbol oynamaya devam etti. Biz de hep destek çıktık, destek çıkmaya da devam ediyoruz. Çocuklarım hangi alanda başarılı olmak istiyorlarsa biz onlara ancak destek veririz" ifadelerini kullandı.

Gönültaş, zaman zaman kızlarının maçlarına gittiğini dile getirerek, "Allah'a dua ediyorum, kızlarım gol atsınlar diye. Kızlarım maçta gol attıklarında yaşadığım sevinç duygusunu anlatamam, bu ancak yaşanır" dedi.