İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli Eskişehir’de

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli Eskişehir’de
Güncelleme:

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, Eskişehir'de eğitimciler ile iftar yemeğinde bir araya gelerek proje ve hedeflerinin...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, Eskişehir'de eğitimciler ile iftar yemeğinde bir araya gelerek proje ve hedeflerinin anlattı.

Bir otelde gerçekleştirdikleri iftar yemeği öncesi eğitimciler ile bir araya gelerek projelerini anlatan Gayretli, maksatlarının öğretmen ve öğrencilerin aktif ve başarılı olmaları için üniversitelerinin nasıl bir avantaj sağlayabileceğini söyledi. Üniversite kazanmanın pek önem taşımadığını, önemli olanın iyi ve kaliteli bir üniversite kazanmak olduğunu belirten Gayretli, "İstanbul Gelişim Üniversitesi, Eskişehir'de güzel bir ahenk içerisinde öğretmen, lise müdürleri, Milli Eğitim dershane sahipleri ve öğretmenleri ile bir araya gelip tanışmak için iftar yemeği düzenledik. Buradaki maksadımız, gerek hocalarımızın, gerekse bununla birlikte öğrencilerimizin aktif ve başarılı olmaları ve bununla birlikte kalitelerinin yükselmesi için Gelişim Üniversitesi nasıl bir destek sağlayabilir? Nasıl yardımcı olabilir suretiyle Eskişehir'de ki öğrencilerin eğitim seviyelerinin nasıl yükseltebiliriz? Bununla birlikte başarılarını nasıl arttırabiliriz? Oldu. İllaki üniversite kazanmak mesele değil, önemli olan istediği ve kaliteli bir üniversiteyi kazanıp daha sonradan da o okuduğu üniversite içerisinde öğrencilerimizin aktif ve başarılı olmasıdır. Proje öğretmek sureti ile Türkiye'nin değerini yükseltmek ve dünya standartlarına kazandırmanın nasıl ve ne şekilde yapılabileceğini arkadaşlarla bilgi paylaşımı içerisinde olmak için değişik seminerler vereceğiz. Bu seminerler ile birlikte de öğretmen arkadaşları hareketlendirip, proje yapmalarını sağlamak istiyoruz. Gerek yurt dışında, gerek ise TÜBİTAK projelerine destek olmak sureti ile de yeni bir anlayış oluşmasını istiyoruz. Klasiğin dışına çıkmak sureti ile de kaliteli, aktif ve başarılı idealist nesillerin ortaya çıkıp, üretken bir neslin ortaya çıkmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"ÜNİVERSİTEYE GELEN ÖĞRENCİLER BELİRLİ ŞEKİLLERE BÜRÜNMÜŞ OLUYOR"

Üniversiteye gelen öğrencilerin belirli bir şekillere büründüğünü söyleyen Gayretli, kendilerinin bu durumu lise ve ortaokulda yapılmasını istediklerini aktardı. Gayretli, "Biz istiyoruz ki, öğrenciler üniversiteye geldiği zaman bir şeyler yapabilme azmi içerisinde olması ve o laboratuvarların içerisinde boğulup kalmak değil, buraları görünce "buralarda bir şeyler yapabilirim!" azmi içerisinde olmasını istiyoruz. Çünkü şu ana kadar gerek üniversite, gerekse lise camiasında bu anlayış gelişmemiş" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR ALGI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Üniversite olarak hedeflerinin ayrıca yeni bir algı, yeni bir nitelik ve yeni bir anlayış kazandırmak olduğunu dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Biz, İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak yeni bir anlayış, yeni bir algı ve yeni bir nitelik kazandırmak istiyoruz çünkçü buna Türkiye'nin ihtiyacı var. O noktalarda elimizden gelenin daha fazlasını yapacağımıza inanıyoruz. Üniversitemizin bundan sonraki hedefi, 2 sene içerisinde Türkiye'de ki ilk 10 üniversiteden birisi olmak. Aynı zamanda 10 sene içerisinde de dünya üniversitelerinden ilk 500'e giren bir Türk Üniversitesi olmak istiyoruz. Şu anda Türkiye'nin ilk 500'de olan bir üniversitesi yok, gerçekten buda üzücü bir durum. Bizde bunlara katkı sağlamak sureti ile Türkiye'nin ismini dünyaya kazımak istiyoruz."

Kaynak: İHA