Kadın avukattan ilginç protesto

Kadın avukattan ilginç protesto

Bir avukat doğum yapan kadınların işyerlerinde uygun ortam olmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Avukat Feyza Altun Meriç, doğum yapan kadınların işyerlerinde uygun ortam bulunmaması nedeniyle yaşadıkları zorluğu ilginç bir şekilde protesto etti. Avukat Meriç duruşmaya 7 aylık bebeği kucağında katıldı. Meriç, "Çocuğun altını bir hakimin odasından değiştirdim. Biraz kamu malına zarar verdi" dedi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda bir kadın avukat, "doğum yapan kadınların çalışma hayatından dışlanmasını" ve " iş yerlerinde bebeklerinin bakımı için uygun ortam olmamasını" protesto etmek amacıyla duruşmaya 7 aylık bebeğiyle girdi.

Annelerin çocuklarıyla birlikte hem iş yaşamında olabileceğini belirten avukat Feyza Altun Meriç, tüm anneleri dayanışmaya çağırdı.

"DAHA ILIMLI ŞARTLAR VERİLMELİ"

"Benim amacım bütün kadınların ortak problemine dikkat çekmek" diyen avukat Meriç, şöyle konuştu: "Çalışsak da çalışmasak da, köyde de kentte de olsak çocuklarımızla yaşam alanı bulamıyoruz toplumda. Şimdi herkes ya çocuğunun büyümesine hasret kalarak çalışmak zorunda kalıyor evde oturmayı tercih eden de toplumdan dışlanıyor. İşveren kadınlara tam olarak ne zaman hamile kaldın diye soruyor. Bu ayıp bir şey, bu taciz sayılmalı bence. Ben burada demiyorum ki hepimiz toplanalım adli işleyişi bozalım. Bu değil olay. Mecbur kaldığımızda daha ılımlı şartlar bize verilmeli diye düşünüyorum" dedi.

7 aylık bebeği Ali Yiğit Meriç ile duruşmalara da giren avukat anne, "Duruşmada hiç olumsuz bir şey yaşamadım. Duruşma seyrinde görüldükten sonra hakim bey, 'Allah bağışlasın' dedi. Ve ben 'Bu şekilde duruşmalara girmeye devam edeceğim ve bütün kadınlara da yayılır umarım' dedim" diye konuştu.

Bebeğinin bakımını da adliyede yaptığını belirten Feyza Altun Meriç, "Bir iki kişiden rica ettim onların odasında öz bakımımızı yaptık. Altını değiştirdim, emzirdim vesaire. Valla bir hakime hanımın odasında altını değiştirdim, oğlum biraz kamu malına zarar verdi ama" diyerek güldü.

"ÇOCUĞUMLA ÇALIŞMAK İSTİYORUM"

Kadınlara dayanışma çağrısında bulunan Meriç, "Benim talebim şuanda ben bütün kadınlara sesleniyorum; biz birlik olsak sokak başı kreş açarız. Biz birlik olursak taleplerimiz siyasi platformda da ses bulacak. Ben çalışmak istiyorum, çocuğumla çalışmak istiyorum. Burada da bunun garipsenmesini istemiyorum" dedi.