Kılıçdaroğlu az kalsın eziliyordu !

Kılıçdaroğlu az kalsın eziliyordu !

Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kaçan kurbanlıklar nedeniyle tehlike atlattı.

Vanlı depremzedelere bağışladığı kurbanlığını deprem bölgesinde kestiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kaçan kurbanlıklar nedeniyle tehlike atlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nın ilk gününü 23 Ekim'de meydana gelen 7.2'lik depremde 604 kişinin hayatını kaybettiği Van'da geçirdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte depremden en fazla etkilenen Erciş ilçesinde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra Van'a geçti.

KILIÇDAROĞLU EZİLİYORDU
video.20110104150407.jpg

Beraberindekilerle Van-Erciş karayolu üzerindeki Et ve Balık Kurumu'na gelen Kılıçdaroğlu, Van Valiliği'nin depremzedeler için kurduğu aşevine bağışladığı kurbanlığını kestirmek istedi. Kasaplar diğer vatandaşlara ait kurbanlıkların içerisinde bulunan Kılıçdaroğlu'na ait angus cinsi kurbanlığı getirip kestirmek isterken demir korkulukların arasında bulunan büyükbaş hayvanlarının kaçması üzerine Kılıçdaroğlu, eşi ve diğer partililer korumalar tarafından ani bir hareketle kenara alındı. Yaşanan kısa süreli kargaşanın ardından Kılıçdaroğlu bulunduğu yerden uzaklaştırıldı. Hayvanlar tekrar demir korkuluğun bulunduğu bölgeye getirildikten sonra Kılıçdaroğlu'nun kurbanlığı okunan dua ve tekbirlerle kesildi.

Kurumdan ayrılırken basın mensupların sorularını yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu, Et ve Balık Kurumu bahçesinde kurulan çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşlarla bayramlaşan Kılıçdaroğlu, Özcan Yıldız isimli vatandaşın çadırında ikram edilen Türk Kızılay Derneği tarafından depremzedelere dağıtılan lokumdan alıp, pet bardakta çay içti. Daha sonra çadır kentten ayrılan Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen çocuklara korumaları 10'ar TL harçlık dağıttı. (İHA)