Kılıçdaroğlu'ndan video sürprizi

Kılıçdaroğlu'ndan video sürprizi

Kılıçdaroğlu haftalık grup toplantısında konuştu. Toplantıda Erdoğan'ın 'Bir başbakan iki Erdoğan' videosu izlendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.

İnsan haklarının sınırlandığı bir yerde barıştan ve demokrasiden söz edemezsiniz. Demokrasinin kendisi bir uzlaşma rejimidir. Farklı düşüncelere tahammül etmektir demokrasi.

Bu demokrasi içinde hukukun üstünlüğü önemlidir. Devlet hukukun dışına çıkmaz. Hukukun dışına çıkanları cezalandırır.

Bugüne kadar hiç bir CHP'li hiç bir vatandaşımızın saçının teline zarar gelmesini istememiştir. İfade özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın sonra da kalkıp bana demokrasi dersi vereceksin. Sana İsmet İnönü gibi hadi canım sende demek benim görevimdir.

Ortak paydasından endişe duyuyor millet. Bu kaygıyı gidermek senin görevin. Kaygıyı gidermiyorsun sen. Hiç kimsenin yapılanlardan haberi yok. AK Parti milletvekillerine soruyorum, gelişmelerden haberiniz var mı? Siz nasıl milletvekilisiniz demek hakkımız değil mi? Kapalı kapılar ardında terör örgütüyle oturacaksınız anayasa görüşmeleri yapacaksınız. TBMM'yi noter gibi göreceksiniz. Bunu asla kabul etmiyorum.

Ülkemizin doğusunda yaşayan yurttaş da batısında yaşayan yurttaş da kaygılı. Endişeleri gidermezseniz olmaz. Türkye'de demokrasi eksikliği var. Bu ülkenin aydınlarının bunu iyi bilmesi lazım. Sizi susturuyorlar. Yazdırmıyorlar.

Bu parlamentoya güven arttırıcı demokratik önlemler gelirse kimsenin sıkıntısı olmaz. Bu ülkeye demokrasiyi getirdiysek bütün boyutlarıyla getirdik. Hükümete sesleniyorum... Siz demokrasi konusunda samimi misiniz? İnsan hakları konusunda samimi misiniz? Samimiyseniz benim bazı önerilerim var.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN HÜKÜMETE ÖNERİLERİ

- Özel yetkili mahkemeleri kaldıralım. Sıkı yönetim mahkemesi DGM bunları bırakalım
.
- Özel yetkili mahkemeleri kaldıralım ama 2002'den beri verlen tüm kararları yeniden yargıya verelim. Çünkü bu mahkemeler baskı aracı olan mahkemeler. Bu mahkemeler adalet değil adaletsizlik dağıtan mahkemeler. Siyasi emirle karar veren mahkemelerin kararlarını bozmalıyız.

- Milletin seçtiği milletvekillerini hangi gerekçeyle siz hapiste tutuyorsunuz? Millet onları parlamentoda görev yapsın diye seçti. Açın kapıları o milletvekilleri gelip parlamentoda görev yapsın.

- Uzun tutuklamalar var. Her hakimin keyfine bağlı. Şikayet ediyor muyuz? Cumhurbaşkanı, siyasi partilerin liderleri, HSYK. Niye çözülmüyor?

- Terör suçunu yeniden tanımlayalım. Şiddet olmadığı sürece terörden vaz geçelim. Silah tutan adamla kalem tutan adamı nasıl aynı kefeye koyarsın?

- Kişi özgürlüğünü güvence altına mı almak istiyorsunuz? Gelin uzun tutukluluk sürelerini yasal statüye kavuşturalım.

- Anayasa'nın 54. maddesine göre herkes gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir. Bugün yürüyüş yapabilir misiniz? Demokrasi mi istiyorsunuz? Getirin toplantı yasasını değiştirelim. Süleyman Demirel yürümekle yollar aşınmaz demişti. Bırakın millet yürüsün enerjisini boşaltsın. Niye yapmıyorsun?

- Özel yetkili mahkemeler yüzünden pek çok üniversite öğrencisi hapse girdi. O anneler babalar çocuklarını üniversiteye hangi umutlarla gönderdi. Özgürlük mü istiyorsunuz? Demokrasi mi istiyorsunuz? Bu ayıba son verelim.

- Siyasi partiler yasasını değiştirelim. Lider cuntasına son verelim diyorum. Mİlletvekillerini kim seçiyor? Açıkça söylüyorum getir siyasi partiler yasasını, milletin vekillerini milletin kendisi seçsin. Demokrasi mi istiyorsun barış mı istiyorsun? Getirin...

- Yeni cezaevleri inşasından söz etti Başbakan. İçimde uktedir. Diyarbakır'a gitti dedi ki size modern bir hapishane yaptıracağım. Dünyanın hiç bir ülkesinde demokrasi algısı bu kadar gelişmemiş bir insan görmedim. Hangi çağda yaşıyorsunuz? Diyarbakır cezaevini demokrasi ve inan hakları müzesi yapalım.

- Uludere işi... 34 tane yurttaş katledildi. Üstünü kapatıyorlar. hangi demokrasiden hangi barıştan söz ediyorsun? Çözüm mü? Getirelim Uludere komisyonunu her siyasi partiden eşit sayıda milletvekili olsun. Demokrasi mi istiyorsun? Barış mı istiyorsun? Getir... Ama sen getiremezsin.

- Vatandaş gidiyor a partisine oy veriyor. B partisi miletvekili çıkarıyor. Bunun adı oy hırsızlığı. Buna da baraj diyorlar. Gel şu barajı ya kaldıralım ya 5 yapalım ya 1 yapalım. Adam gibi demokrasi getirelim. Oturup terör örgütü mensuplarıyla bunu konuşacağına getir parlamentoda konuşalım.

- Herkesin inancına saygı göstereceksin. Herkes nerede ibadet yapmak istiyorsa onun imkanını sağlayacaksın. Böylece devlet bütün yurttaşlarına eşit davranacaktır.

- Son zamanlarda gizli tanık modası çıktı. Demokrasilerde var mı böyle bir şey? Kişinin özel hayatı devletin güvencesi altındadır.

Nevruz Anadolu'nun geleneksel bayramıdır. Sadece bizim ülkemizde değil. Gidin Azerbaycan'a orada da aynı kutlamalar var.

Eğer bir ülkede medya özgürlüğü yoksa, vatandaşın haber alma özgürlüğü yoktur. Sen demokrasi mi istiyorsun? Özgür bir medya mı istiyorsun? Gel altyapısını oluşturalım. Senin talimatınla haber yapılmasın. Kendi ayıbını kendisi itiraf etti. Falan gazeteyi satın alan bana geldi memnun musunuz dedi diyor. Bari bunu söyleme. Kendin rezil oluyorsun bari bizi rezil etme.

Hal böyleyken diyebilirler ki yeni mi aklınıza geldi. Bu söylediklerimin tümüyle ilgili CHP'nin kanun teklifi vardır. Bizim namuslu şerefli milletvekillerimiz bu maddelerin parlamentodan geçmesi için kanun teklifi verdiler. Bizim sözümüz sözdür. Başkalarının dediği gibi sözümüzden dönmeyiz. Ne demiştim? Yalancıdan başbakan olmaz.

Bütün bunlara rağmen hangi gazeteciyle karşılaşsam CHP'nin çözüm önerileri nelerdir? 89 raporu diyoruz sonrasındakiler diyoruz barış diyoruz kanun teklifleri diyoruz. Görmüyorlar bizi, duymuyorlar bizi. Üç maymunları oynamak gazeteciliğe yakışmaz. Kimse şu soruyu sormuyor "11 senedir bir iktidar var" Bırakın bir sayfayı yarım sayfalık çözüm önerilerini gören var mı? Dönüyorlar CHP'nin çözüm önerisi hangisi?

Oturacak adam gibi sorunu nasıl çözmek istiyorsa oturacak anlatacak. Medya bize saldırıyor, CHP neden konuşmuyor? CHP'liler konuşurlar, yeri ve zamanı gelince konuşurlar. Süreçten kimsenin haberi yok. Bakanların da haberi yok. Milletvekillerini bırak zaten. Geçen birisi konuşmuş Meclis'te sıkılıyorum sadece el kaldırıp indiriyoruım diyor. El kaldırıp indiriyor ne için el kaldırdığını bilmiyor. Parlamentoyu bu kadar hafife almak nasıl bir anlayıştır?