Özel ders tuzağına dikkat !

Özel ders tuzağına dikkat !
Güncelleme:

Dershaneler kapatıldı. Okullarda ücretsiz kur başladı. Ancak öğretmenler, öğrencileri "özel ders" için evine çağırmaya başladı.

Hükümet, özel dershanelerin kapatılması kararını aldı.Devlet okullarında 5 milyon öğrenciye ücretsiz kurs verileceğini açıkladı. Ancak, milyar dolarlık sektörden payını almaya alışmış bazı öğretmenler, tatlı paradan vazgeçemedi. Apartman katlarına asılan "Etüd merkezi"tabelalarının yanı başını "Özel ders verilir" ilanları süsledi. Hiçbir denetim ve kontrole tabi olmayan bu kuruluşlar, tutturabildiği fiyata öğrenci kabul etti. Bunu gören öğretmenler de harekete geçti. Okulların açılmasıyla birlikte velilerle temas kuruldu. "Özel ders" adı altında çocukları evine çağırdığı tespit edildi. Çocuğunun zarar görmemesi için adının gizli tutulmasını isteyen bir veli, TAKVİM'e şunları söyledi: "Küçük oğlum henüz birinci sınıfa gidiyor. 

VELİLERDEN ÇAĞRI 
Okul açıldıktan 15 gün sonra öğretmeni haber göndermiş. Gidip görüştük. Özel ders verebileceğini söyledi. Aylık 250 lira gibi bir ücret istedi. Büyük oğlanın resim öğretmeni de aynı teklifte bulundu. "Yahu" dedik, "Bu çocuk ressam mı olacak ki özel ders vermek istiyorsun!" Bakanlığın bir an öncebu gidişe dur demesini bekliyoruz.

YURTDIŞI OKULLARI TÜRKİYE'DE
Dünyanın en prestijli Üniversiteleri Türkiye'de kasım ayında Üniversite eğitim fuarı yapacak. Birçok ünlü isim de bu fuarı bekliyor. Ünlü isimler, şimdiden kayıtlarını yaptırdı.