Sarıyer'e büyük övgü

Sarıyer'e büyük övgü

Alman Parlamenterlerden Sarıyer belediyesi projelerine büyük övgü

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Meclisi milletvekillerinin gerçekleştirdiği İstanbul gezisi kapsamında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret eden Alman parlementerler heyeti, Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer’de inşa edilen veya yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Özellikle toplum eğitimi ve gelişimi için hayata geçirilen Sagem, Sadem, Yaşam Evi, Gündüz Bakım Evi, Semt Evi gibi projelere hayran kaldıklarını ifade eden heyet, akşamda kendileri için hazırlanan boğazda tekne gezisi etkinliğine katıldı.

Konuk parlamenterlerin ilk durağı Başkanlık binası oldu

Programın ilk bölümünde Sarıyer Belediyesi Başkanlığı’nı ziyaret eden konukları burada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Milletvekilleri Melda Onur, Binnaz Toprak, Sedef Küçük, Sena Kaleli, Haluk Eyidoğan, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları karşıladı. Alman delegasyonu adına bir konuşma yapan Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke, gördükleri sıcak ilgi ve eşsiz misafirperverlikten ötürü teşekkür etti. Kendilerine hoş geldiniz diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’e geldikleri ve kendilerini ziyaret ettikleri için konuk parlamenterlere teşekkürlerini sundu. Başkan Genç ve Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke, karşılıklı olarak birbirlerine rozet hediye ettiler. Başkanlık ziyaretinin ardından bir otobüs eşliğinde Sarıyer’de yapılmış veya yapılmakta olan projeleri yerinde görmek için hareket edildi.

Gündüz Bakımevi’nde miniklerden çiçekli karşılama

Öncelikle Çayırbaşı’nda bulunan Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret eden heyetler, buradaki çocuklar tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı. Bakımevi hakkında bilgi alan Alman delegasyonu üyeleri, bir süre miniklerle sohbet etti.

Üçüncü durak Cumhuriyet Mahallesi oldu

Gündüz Bakım Evi’ne hayran kalan Alman konuklar daha sonra Cumhuriyet Mahallesi’nde aynı yerleşke içinde bulunan Sagem, Sadem ve Yaşam Evi’ni ziyaret etti. Yaşam Evi’nde sohbet eden vatandaşlara katılan, Sagem’de çocuklarla satranç oynayan heyet daha sonra Sadem’i gezerek Başkan Genç’ten bilgi aldı.

Yeni hizmet binası, Alman misafirleri de büyüledi

Dünyanın ilk yeşil bina sertifikasına sahip kamu binası olacak olan yeni hizmet binası inşaatını gezen konuk heyet, bizzat Başkan Genç tarafından anlatılan binanın özelliklerine hayran kaldı. Heyetler burada bir hatıra fotoğrafı çektimeyi ihmal etmedi.

Boğazın serin sularında sıcak bir tekne gezintisi

Yeni hizmet binası inşaatı gezisinin ardından tekrar yola çıkan heyetleri, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı rıhtımından alan tekne, yolcularına güzel bir sonbahar akşamı yaşattı. Güvertede güzel bir canlı müzik eşliğinde verilen kokteyli Sarıyer Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği halk oyunları izledi. Başkan Genç ve Alman konukların el ele tutuşup horon oynamaları; dostluğun ve kardeşliğin güzel bir yansıması oldu. Kokteylin ardından yemeğe geçildi. Meşhur boğaz balığı lüfer ikram edilen yemekte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuklara katılımlarından ötürü bir kez daha teşekkür etti.

Carina Gödecke: Sarıyer’de doğru politika ve dürüst siyasetle karşılaştık.

Konuk heyet adına yemekte bir konuşma yapan Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke, zengin bir dostlukla, sevgiyle, açık yüreklilikle ve samimi duygularla karşılandıklarını söyleyerek başladığı konuşmasında, Sarıyer’de kısa zamanda edindikleri bilgiler neticesinde; doğru politika ve dürüst siyaset anlayışıyla karşılaştıklarını söyledi. Özellikle insan ve eğitim odaklı projelere yer verilmesinin burada bu işin doğru kişilerce yapıldığının en önemli kanıtı olduğunu sözlerine ekledi.

Program, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafıyla son buldu

Boğazda yapılan tekne turu, Başkan Genç’in Kuzey Ren Vestfalya Meclis Başkanı Carina Gödecke’ye günün anısına bir hediye takdim etmesiyle son buldu. Heyetler karşılıklı birer hediye takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirerek tekneden ayrıldı.