Sığınmacılar Çoğalınca, Esnaf Camları Arapça Yazılarla Doldurdu

Sığınmacılar Çoğalınca, Esnaf Camları Arapça Yazılarla Doldurdu

Çankırı'daki esnaflar Suriyeli ve Iraklıların yaşamını kolaylaştırmak için özel tabela uygulaması başlattı. Her geçen gün artan uygulama Çankırı'da yaşama ayak uydurmaya çalışan Suriyelilerin ve Iraklıların alışverişini de kolaylaştırıyor.

- Çankırı'daki esnaflar Suriyeli ve Iraklıların yaşamını kolaylaştırmak için özel tabela uygulaması başlattı. Her geçen gün artan uygulama Çankırı'da yaşama ayak uydurmaya çalışan Suriyelilerin ve Iraklıların alışverişini de kolaylaştırıyor.

2011'den bu yana devam eden Suriye’deki iç savaş sonucu Türkiye'ye giren sığınmacı sayısını arttı. Sığınmacılardan bir kısmı Türkiye'nin değişik bölgelerindeki kamplarda yaşam mücadelesi verirken, büyük bir kısmı da Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı. Göçten nasibini alan illerden Çankırı'da da esnaflar sığınmacıların yaşamını kolaylaştırmak için özel bir kampanya başlattı.

Kentin en merkezi konumunda bulunan caddeler adeta Suriyelilerin ve Iraklıların sığınma limanına dönerken, esnaflar sığınmacılar için Arapça tabelalar yaptırdı.

Çankırı'daki kuaför, berber, diş hekimi ve pastane gibi meslek grupları sığınmacıların alışverişini kolaylaştırmak için dükkanlarının camlarına Arapça yazılar astı.

Sığınmacıların yaşamını kolaylaştırmak için böyle bir yola başvurduklarını belirten esnaflardan Veli Şekerci, "İlimizde yabancıların olması nedeni ile böyle bir uygulama yaptık. Türkçe bilmiyorlar. Biz de onların dilini bilmiyoruz. Camlarımıza yazı yazarak bir birimizi anlıyoruz. Tüm esnaflarımızın yazmasını istiyoruz. Onlara yardımcı olmak lazım. Onları yönlendirmemiz gerekir. Onlar dükkanlarımıza gelip alış veriş yapıyorlar ekonomiye de katkısı var. Cama astığımız bu yazıları bazı arkadaşlarımız bunu yadırgıyor, yadırgamamak lazım" diye konuştu.

Şekerci, sığınmacıların Türkçe öğrenene kadar uygulamanın devam edeceğini bildirdi.

Türkçe bilmeyen sığınmacılar da uygulamadan memnun olduklarını belirtiyorlar.

SIĞINMACILAR ÇOĞALINCA, ESNAF CAMLARI ARAPÇA YAZILARLA DOLDURDU

SIĞINMACILAR ÇOĞALINCA, ESNAF CAMLARI ARAPÇA YAZILARLA DOLDURDU

SIĞINMACILAR ÇOĞALINCA, ESNAF CAMLARI ARAPÇA YAZILARLA DOLDURDU