Siyer-i Nebi Yarışması'nda İl Birincisi Otlukbeli Koleji'nden

Siyer-i Nebi Yarışması'nda İl Birincisi Otlukbeli Koleji'nden

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzincan Müftülüğü tarafından ortaklaşa organize...

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzincan Müftülüğü tarafından ortaklaşa organize edilen, Ortaokullar Arası Siyer-i Nebi Yarışması'nda Özel Otlukbeli Ortaokulu öğrencileri il birincisi ve il üçüncüsü oldular.

İl genelinde düzenlen ortaokul ve lise öğrencilerinden bin 603 öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebî Bilgi Yarışması'nda Özel Otlukbeli Ortaokulu öğrencisi Rana Ceylan il 1.'si, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Buse Toprak il 2.'si ve Özel Otlukbeli Ortaokulu öğrencisi Ezgi Çelik il 3.'sü oldu. Düzenlene törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Siyer-i Nebi sınavında il birincisi olan Özel Otlukbeli Ortaokulu öğrencisi Rana Ceylan'ın ödülü Erzincan Valisi Süleyman Kahraman tarafından verildi. İl Birincisi Rana Ceylan, "Bu sınavdaki asıl ödülüm Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okuyarak tanımak ve bunu hayata geçirmek oldu, bu başarının arkasındaki değerli öğretmenlerim, okulum ve tabi ki ailem var, hepsine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu sınavı düzenleyen İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de teşekkür ediyorum." dedi. Aynı yarışmada, Özel Otlukbeli Ortaokulu'ndan Muhammed Emir Polat ve Rümeysa Peynirci de mansiyon ödülü aldılar.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı